Enerji Tabi Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek 3 koltuk ve dört maaş sahibi oldu. Güler hem belediye başkanı, hem Turkcell ve Çin bankası ICBC'de yönetim kurulu üyesi olarak, hem de emekli milletvekili sıfatıyla 4 ayrı maaş alıyor.

İSKİ Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Fatih Turan, Yönetim Kurulu Üyeleri; Prof. Dr. İzzet Öztürk, Prof. Dr. Adem Esen, Avukat Sıddık Eraslan ile Alişan Koyuncu, Genel Müdür Yardımcıları; Selami Taşer, Cafer Sezgin, Recep Hazır ve Metin Akbaş, istifalarını verdi.

Suudi Arabistan'da kadınların, yanlarında erkek refakati olmadan araç kullanmalarına izin verileceği açıklandı. Açıklanan kraliyet kararnamesine göre, 21 yaşına basan kadınlar artık pasaport başvurusu da yapabilecek.

Hakkari’de sınır ticareti yapan köylülerin üzerine helikopterden ateş açıldı. 14 yaşındaki #VedatEkinci öldürüldü, bir köylü ağır yaralandı. Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, Derecik'te dün 14 yaşındaki Vedat Ekinci'nin asker kurşunuyla öldürüldüğü kabul edildi. Açıklamada, askerin “uyarı ateşi” sonucu seken kurşunun isabet ettiği Ekinci’nin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan Anayasa Mahkemesi’ne: “Darbeci askerlerin Meclis’i bombalama emirlerini 15 Temmuz’da verdiğine inanıyorsunuz da Sur’da, Cizre’de tek bir sivilin öldürülme emrini vermiş olabileceğine neden inanmıyorsunuz?”
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (@isigmeclisi) raporuna göre Temmuz ayında 163 iş cinayeti yaşandı. İş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerden 6’sı çocuk, 10’u kadın ve 6’sı göçmen. 2019’un ilk yedi ayında en az 1004 iş cinayeti gerçekleşti.
Balıkesir'de toplam 34 yolcunun bulunduğu otobüsün alev alması sonucunda 5 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.
Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde 449 fidan için ödediği 9 milyon 126 bin 235 liranın faturası ortaya çıktı. Faturaya göre bir gürgen ağacına 19 bin 150 lira, bir meşe fidanına ise 16 bin lira ödenmiş.