Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından Cumhuriyet yazarları hakkında verilen kararın ardından serbest kalan Cumhuriyet yazarları, kaldıkları Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'nden serbest bırakıldı.

    “İBB Başkanı seçilince kimseye dokunmadım” diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı haberler yalanladı. Erdoğan İBB Başkanı seçildikten 5 ay sonra belediye iştiraki SUSER’i kapatarak bin 200 kişinin işsiz kalmasına neden olmuştu. Vergi yüzsüzleri listesinde ilk 100’ün borcu bir yılda 30.7 milyardan 44.3 milyar TL’ye yükseldi. İlk sırada vergi borcu nedeniyle üretimini durduran Nursan Metalurji dikkat çekti. Eski İmar Bankası Genel Müdürü Hilmi Başaran da borçlular sırasında yine ilk 10’da yer aldı.

HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır binası önünde oturan ailelere mesaj gönderdi: ?“Sadece HDP önündeki anneleri değil, eli yüreğinde bekleyen tüm anneleri sevindirecek, ülkeye demokrasiyi ve barışı getirecek girişimlerin önünü açalım.”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini 325 baz puan indirerek yüzde 19.75'ten yüzde 16.50'ye çekti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, liseden mezun olup, üniversite sınavına girmiş ancak herhangi bir bölüme yerleşememiş öğrencilerin ve sözleşmeli öğretmenlerin, toplu ulaşımda sağlanan indirimli seyahat etme haklarından yararlanmasını karara bağladı.
İçişleri Bakanlığı, yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan hakkında “çalışanlarının yerlerinin değiştirilmesi, eş başkanlık sistemi, ayrımcılık yapılması ve çalışanların başka sendikaya zorlanması” iddialarıyla soruşturma başlattı.
İBB Sözcüsü Murat Ongun(@Mrt_Ongun), belediyenin önceki dönemde TRT’de yayınlanan ‘Mehmetçik Kut’ül Amare’ dizisine sponsor olduğunu söyledi. Ongun, İBB’nin iştiraklerinden Medya A.Ş’nin diziye sponsorluğunun bedelinin 12 milyon 750 bin lira olduğunu söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda çok önemli bir adım daha atıyor. 13 Eylül Cuma gece yarısından itibaren başlayacak uygulamayla metro ve tramvay seferleri Cuma ve Cumartesi günleri sabaha kadar "saatte bir" olmak üzere kesintisiz devam edecek.