AKP’nin İBB eliyle TÜRGEV’e tahsis edilmek üzere beş yurt inşaatı için ihale yaptığı ortaya çıktı. Toplam bedeli 171 milyon TL olan yurtların, yerel seçimler öncesi tamamlanma aşamasına geldiği öğrenildi.   Sivas Koyulhisar'da D-100 karayolu yakınındaki Hidroelektrik Santrali'nin (HES) kanalı patladı. Patlama sonrası bölge sular altında kaldı. Yoldan geçen 1 kamyon ve 1 otomobil suya kapılarak sürüklendi. Olayda devrilen otomobildeki 5 kişi ile kamyon sürücüsü yaralandı. İstanbul Esenler’deki bin futbol sahası büyüklüğündeki alan rant uğruna betonlaştırılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, eski askeri alan için alt ve üst ölçekli planları hazırlayarak 26 Ağustos’ta askıya çıkardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kayyım atamalarının ardından yaptığı, “Sokağa çıkmayı doğru bulmuyorum” sözlerinin yanlış anlaşıldığını, amacının İstanbul seçimlerine dikkat çekmek olduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 24 saat ulaşım uygulamasının detaylarını anlattı: ?8 metroda saatleri 00:30-5:30 olarak belirledik ?24 İETT hattı için de bu gece seyahati hakkını sağlayacağız. ?Gece ücretli yolcularımızdan çift geçiş alacağız. Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk: "Vali bey bir futbol kulübü kurmuş. 77 kişiyi işe almış belediyede. 4'ü antrenör. Galatasaray'da iki antrenör var." İBB Başkanı İmamoğlu’nun hafta sonu Diyarbakır ve Batman’a yapacağı ziyaretin detayları belli oldu. İmamoğlu, cumartesi günü Diyarbakır'da görevden alınan belediye başkanı Selçuk Mızraklı ile görüşecek, ardından Tahir Elçi'nin mezarını ziyaret edecek. 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Ankara'da ilk memnuniyet anketi yapıldı. İDESAM'ın anketinde Ankaralıların yüzde 66,4’ü Mansur Yavaş yönetiminden memnun olduğunu söylerken, kentin en önemli sorunu olarak 'ulaşım' konusu ön plana çıktı.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba (@veliagbaba), "Son bir ayda elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 15, çaya yüzde 15, şekere yüzde 15 zam yapılmışken memurlara layık görülen yüzde 4 + 4 ücret zammı hangi vicdana sığmaktadır?" ifadesini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ailesine yönelik cinsel saldırı imasında bulunan paylaşımlar yapan Hikmet Oğuz Beşel hakkında yapılan suç duyurusunun ardından soruşturma başlatıldı.