İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Eylül ayı raporu yayınlandı. Buna göre, Eylül ayında en az 145, yılın ilk dokuz ayında ise en az 1320 işçi yaşamını yitirdi. İşçi ölümleri en çok tarım, inşaat, belediye, genel işler iş kollarında gerçekleşti.

Kaz Dağları'nda kurulmak istenen altın madenine karşı İstanbul Kadıköy'den Ankara'ya yürüyüş başlatan Murat Akbaş, Koray Türkay, Kerem Gürsu, Onur Akceylan, Canan Hakko, Kaan Meriç , Cenk Usta ve Eymen Demircan gözaltına alınarak, Küçükyalı Karakolu’na götürüldü. 'Plastik Atıksız Şehirler Ağı'na katılmak için protokol imzalayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Plastik atıkları azaltmak için ilk adımı attık. Dünyadaki ilk şehirlerden biri olduk. İzmir çevre konusunda yol gösteren kent olmaya devam edecek" paylaşımında bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ensar’daki cinsel istismara ilişkin 3 müdür hakkında soruşturma izni verdi. “İlimizde yurtları yok” diyen ve KAİMDER’in hizmet binasının açılışına katıldığı ortaya çıkan dönemin valisi Koca için "soruşturmaya gerek yok" dedi. “Helal sertifikası” vermek ve "ihracatı kolaylaştırmak" adına kurulan ve 1.5 yılda 15.6 milyon lira bütçe verilen Helal Akreditasyon Kurumu şu ana kadar hiçbir akreditasyon yapmadı. Diyanet TV'leri denetleyecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, radyo ve televizyon yayın kurulu kurdu. Kurul, radyo ve televizyon yayınları inceleme komisyonundan gelen proje ve programların radyo ve televizyonda yayımlanıp yayımlanmayacağına karar verecek. Marmaris'teki Karaca Adası 210 milyon TL, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Çiçek Adası ise 115 milyon TL bedelle internetten verilen ilanlarla satışa çıkarıldı. Karaca Adası üzerinde her biri 50 ile 100 metrekare arasında değişen 3 müstakil ev bulunuyor. İzmir'in Menderes ilçesinde, sünnet çocuğunun önünde dans eden, sosyal medyada yer alan görüntülerdeki dansöz, 'cinsel taciz' ve 'hayasızca hareketler' suçlamasıyla gözaltına alındı. Dansözün, çocuğun annesi T.K. ve amcası H.K. ile birlikte adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Eskişehir'de 4 aydır maaşlarını alamayan ve AKP'ye yürüyen işçileri polis engelledi. Birleşik Metal İşçileri Sendikası "500 işçinin mağduriyeti her gün artıyor, adalet ülkeyi yönetenlere de lazım olacak" açıklaması yaptı. İSİG raporuna göre Eylül'de en az 145, yılın ilk dokuz ayında ise en az 1320 işçi yaşamını yitirdi.
  • Ölümler en çok tarım, inşaat, belediye, genel işler iş kollarında
  • 6 çocuk yaşamını yitirdi
  • Ölenlerin 3’ü sendikalı, 142'si sendikasız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Abant kampında konuşuyor: "Türkiye'de parti devleti var. Her şeyi bir kişi belirliyor. Bakanlıkların, bağımsız kuruluşların hiçbir önemi yok." Sayıştay da denetime muhtaç! Sayıştay’ın idari işlerinde yaşanan aksaklıklar “Dış Denetim Raporu”nda ortaya çıktı:
  • İmzasız- kaşesiz işlemler yapılıyor
  • Belgelerin fotokopileri kullanılıyor
Kılıçdaroğlu: "Damat güven vermiyor. Söylediği rakamların hiç birisi tutmadı ama olsun, iki ay sonra yenisini açıklarım diyor. Dört gençten biri işsiz. Kişi başına milli gelir 9 bin 300 dolara düştü. Bütçe açığı 98 milyar değil 138 milyar olacak yani yeniden borçlanacağız." Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın FETÖ davası firarisi Zekeriya Öz’'e açtığı ve toplam 6 bin lira tazminat kazandığı davada tazminatı devlet ödeyecek. Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği facianın ardından işlerinden tazminatsız olarak atılan işçilerin, Soma’dan Ankara’ya yürüyüşleri ikinci gününde Manisa Kırkağaç’ta durduruldu. Jandarma barikat kurdu. İBB Başkanı @ekrem_imamoglu'ndan ekmek müjdesi: "İstanbul Halk Ekmek yaşlı dostu ekmeği Altın Bahar'ı üretti. İleri yaş beslenmesi için özel olarak hazırlanan ekmeğimiz günlük kalsiyum ve D vitamini ihtiyacını karşılıyor." Hollanda'nın ismi resmi olarak değişti. Hollanda aldığı karar ile ülkenin batı kıyısını ifade eden 'Holland' ismi yerine ülkenin tamamını ifade eden 'Netherlands' ismini kullanacak. İBB, sabah saatlerinde meydana gelen metrobüs kazasıyla ilgili inceleme başlattı. Tedavi gören hafif yaralı 13 yolcunun durumu yakından takip edilirken, bu tarz kazaların tekrarlamaması için İETT, araçlara “Erken Uyarı Sistemi” takacak. AKP milletvekili Ünal’ın evinde intihar ettiği söylenen Nadira Kadirova’nın ailesinin vekilliğini üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Genel Başkanı avukat Müjde Tozbey Erden, bu görevden ailesi ile farklı bakış açılarına sahip olmaları nedeniyle istifa ettiğini duyurdu. Kocaeli'de, binlerce araç kaderine terk edildi. İzmit’te yediemin otoparkı işleten Özkar Dönge, "Sadece benim otoparklarımda 50 milyon TL değerinde araç bulunuyor. Bunu Kocaeli geneline vurursak, ortalama 500 milyon TL değerinde araç atıl durumda, bağlı halde duruyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasında "AK Parti ne kadar güçlü olursa ülkemiz de o kadar güçlüdür. AK Parti'nin zayıflaması demek Türkiye'nin savunmasının zayıflaması demektir" dedi. KHK’lılar Platformu sonuç bildirgesini açıkladı
  • Yasalaşmış tüm KHK’lar iptal edilmelidir.
  • Yargı bağımsızlığı tümüyle sağlanmalıdır.
  • Düşünce ve ifade özgürlüğü suç olmaktan çıkarılmalıdır.
  • Tutuksuz yargılama esas olmalıdır.
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam. Karayolları Genel Müdürlüğü(KGM) tarafından yapılan açıklamada, bu geceden itibaren geçerli olmak üzere köprü ve otoyol ücretlerine ortalama yüzde 20 zam yapıldığı bildirildi. Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın 22’nci Olağan Genel Kurulu “Gazetecilerin Gücü” sloganı ile İstanbul’da gerçekleşti. İki gün süren genel kurulda TGS’yi gelecek dönemde yönetecek genel merkez yöneticileri seçildi.