Türk-İş'in araştırmasına göre Ağustos ayında dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 6 bin 706 TL'ye yükseldi. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam 5.904 TL idi.

  Uluslararası piyasalarda benzin ton fiyatının 565 dolardan 575 dolara, çıkması araç depolarına fiyat artışı olarak yansıdı. Bu çerçevede bu gece yarısından itibaren benzinde 16 kuruş, motorinde 11 kuruş zam yapılması bekleniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ithal ağaç dönemine son verdi. Ankara'da bundan sonra az su ihtiyacı olan ve görsel zenginliğe sahip bitkilerin dikileceği ve yerli tohum kullanılacağı bildirildi Diyarbakır'da günlük kiralık evlere yönelik düzenlenen operasyonda polisin geldiğini fark eden 14 yaşındaki N.G. adlı kız çocuğu, 4'üncü kattan atladı. Çocuk ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, olayla ilgili evde bulunan 4 kişi gözaltına alındı. Asya piyasalarında Pazartesi günü işlemlerinin başlamasından kısa bir süre sonra Türk Lirası ABD Doları karşısında hızla değer kaybetmeye başladı ve gece yarısı 01:29’da Dolar/TL kuru 6,39 seviyesini aştı. Sonra hızlıca düşmeye başlayarak 5,80 seviyelerine geriledi.

Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yapılan tasfiyenin ardından, göreve devam eden 5 generalin de istifa dilekçelerini verdiği öğrenildi. İstifa edenler arasında İdlib’den sorumlu komutan ve komutan yardımcısı da bulunuyor.

Marketlerde poşetlerin ücretli hale getirilmesinin ardından ücretli poşet kullanımı yüzde 70 oranında azalırken, ücretsiz manav poşet kullanımı ise yüzde 100'ün üzerine çıktı.

Manisa Salihli'de Jeotermal Enerji Santrali projesini protesto eden gruba jandarma müdahale etti, bir bir yurttaşın telefonunu aldı. Kayıt halindeki telefonun çektiği görüntülerde jandarmanın "Bir sürü fotoğraf video çekti, kıralım telefonu" dediği duyuldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde, partisinin üyeleriyle birlikte toplantı yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Parti üyesi olduğu belirtilen şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Görevden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye eş başkanlarını ziyaret eden CHP’li Muharrem İnce, kayyum politikasının hukuksuzluğuna dikkat çekerek, “Halk desteğini kaybettiklerinde intikam alıyorlar. Bu İstanbul ve Ankara’nın intikamıdır” dedi.

İzmir'de Aliağa Belediyesi'nde bir süredir devam eden işten çıkarmalara bugün yenileri eklendi. Daha önce 190 işçinin çıkarıldığı Aliağa belediyesinde bugün mesai bitiminde 60 işçinin daha iş akdine son verildi.