İstanbul Barosu'nun yeni yönetimini belirleyeceği seçimler 20-21 Ekim'de yapılacak. Seçimlere 2'si bağımsız olmak üzere 10 aday katılıyor.
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]İ[/mks_dropcap]stanbul Barosu 20-21 Ekim'de yapılacak olan seçimle yönetim değişikliğine gidiyor. Seçim öncesi İstanbul Barosu'nun 2018 yılı Olağan Genel Kurulu 13 Ekim Cumartesi günü yapıldı. Yaklaşık 40 bin 578 bin avukatın kayıtlı olduğu İstanbul Barosu'nda başkanlık için 10 aday yarışacak. Adaylardan ise 2'si kadın, 8'i erkek. Ayrıca adaylardan 2'si seçime bağımsız olarak katılacak. İstanbul Barosu seçimlerine katılacak olan adaylar ve grupları ise şöyle:

Mehmet Durakoğlu

Hedefimiz sosyal bir baro. Atatürk ve Cumhuriyet konusunda ortaya koyduğumuz duyarlılıkları devam ettireceğiz. Değişen avukatlık modelini geliştirmeye çalışacağız.
Durakoğlu, 1956 Sivas doğumlu.  Liseyi Ankara’da Atatürk Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1986 yılında avukatlığa ek olarak dış ticaret alanında dersler verdi, makaleler yayımladı. İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Ūyeliği'nin ardından 2004‘te İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyeliği ile Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) yönetimlerinde bulundu. Durakoğlu, 2006 yılında Baro Başkan Yardımcılığı, 2010-2012 ve 2012-2014 dönemlerinde İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Durakoğlu, 23 Ekim 2016 tarihinde yapılan İstanbul Barosu seçimlerinde oyların yüzde 54ünü alarak İstanbul Barosu Başkanı oldu.

Eren Keskin

ÖDAV olarak listemiz kazanırsa çok başka bir bakış açısı getirip, baroyu demokratikleştirmeyi amaçlıyoruz. Yüzleşmeyi temel alan bir demokrasi anlayışı ile yola çıkıyoruz. Baroya mor rengi hakim kılmaya geliyoruz.
Keskin, 1958 Bursa doğumlu. Özgür Gündem gazetesinin eski genel yayın yönetmeni olan Keskin, Türkiye'de faaliyet gösteren Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu'nun kurucusudur. İnsan Hakları Derneği (İHD) genel başkan yardımcılığı ve İstanbul Şubesi başkanlığı görevlerinde bulundu. Hak savunucusu olarak çok sayıda ödül aldı: Aachen Barış Ödülü (2004), Theodor Haecker Politik Cesaret ve Dürüstlük Ödülü (2005), Uluslararası İfade Özgürlüğü Ağı (IFEX) 23 Kasım Cezasızlıkla Mücadele Günü'nde cezasızlıkla mücadelede sembol isim (2013).

Fikret İlkiz

Savunma mesleğinin gücünü yaşama geçirebilmek ve avukatların meslek sorunlarını çözebilmek için baro yönetimine aday olmanın tam zamanıdır, çünkü zor zamanlardan geçiyoruz. Gücümüzü birleştirmek ve hukuku yeniden inşa etmek zorundayız.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan İlkiz, İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukat. İlkiz, aynı zamanda Güncel Hukuk Dergisi’nin Genel Yayın Koordinatörü ve Mart 2016 tarihinden itibaren Sorumlu Yazı İşleri Müdürü. 1982-2004 yıllarında Cumhuriyet Gazetesi Avukatı ve Hukuk Danışmanı olarak çalıştı. 1997-2002 arasında da Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüttü. İstanbul Barosu Dergi Yayın Kurulu üyeliği (1992-2003), Staj Eğitim Merkezi kurucusu, “AİHS ve Bireysel Başvuru” Bölüm Başkanlığı (1996-2002), Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Araştırma Uygulama Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi (2002-2005), Basın Konseyi Hukuk Danışmanlığı ve Genel Sekreter Vekilliği  (1992-1996) görevlerinde bulundu. Basın Konseyi ile Dayanışma Vakfı ile İnsan Hakları Kurumu Vakfı kurucu üyesi ve Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onursal Üyesi. İlkiz'in aldığı ödüller: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 1998 Basın Özgürlüğü Ödülü, Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından 2013 yılı İfade Özgürlüğü Onur Ödülü 2009-2011 yılında genel sekreterliğini ve 2012 yılında başkanlığını yaptığı Türk Ceza Hukuku Derneği'nin hala üyesi.

Çiğdem Koç

Düşman ceza hukukundan, haksızlıkların ötekileştirilmesinden ve adil yargılanma hakkının ihlal edilmesinden hepimiz payımıza düşeni alıyoruz. Bu nedenle İstanbul Barosu'nun böyle bir yargının inşasında bir temel rolü üstlenmesi zorunludur.
9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu olan Koç, 2000 yılından beri avukatlık yapıyor.

Başar Yaltı

Temel sorun olarak gördüğümüz 'Güçlü baro saygın avukat' ilkesine ulaşmak için baroya yabancılaşmış avukatı baroyla barıştıracağız. Baroyu avukatların yöneteceği bir özelliğe kavuşturacağız.
Yaltı, 195 Erzurum Aşkale doğumlu. İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapıyor. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Yaltı, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku dalında yüksek lisans, İstanbul Üniversitesi sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku bölümünde doktora yaptı. 2005-2009 yılları arasında Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu üyeliği, 2010-2012 yıllarında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Cem Kaya Karatün

Avukatın kimliğinin ön plana çıkıp, onun işin gereklerini rahat yapması için mücadele vereceğiz. Bizim üstünde önemle duracağımız, avukatın işini rahatça yapabilmesi.
Karatün, 1961 Amasya doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi’nde yedi senesi başkan olmak üzere 10 seneyi aşkın görev yaptı.

Gökhan Ahi

Avukatlar, mesleğini ve kamu görevini yaparken baskılarla ve zorluklarla karşılaşmamalı, hapis veya soruşturma tehdidi altında olmamalı. Bugüne kadarki baro yönetimleri avukatlara bu ortamı sağlayamamıştır. Biz, avukatlara 'Yeni nesil bir baro' sağlamak vaadiyle yola çıktık.
Ahi, 1974 Gaziantep doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Avukat. Bilgi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Hukuku Enstitüsü‘nde Yüksek Lisans programında “Türk Hukuku’nda Bilişim Suçları” dersini veriyor. Kurucusu olduğu İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi‘nin iki kez başkanlığını yaptı. Aynı Merkez’in Yürütme Kurulu Üyesi, E-Ticaret ve İnternet Hukuku Derneği‘nin Yönetim Kurulu Üyesi, Dijital Dönüşüm Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi, Tüm İnternet Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Ceza Hukuku Derneği‘nin Yedek Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Bilişim Derneği‘nin üyesi olarak sivil toplum çalışmaları yapıyor.

Hasan Kılıç

OHAL ile birlikte toplumun adalete olan güveni giderek daha da zayıflamıştır. Adalete güven ancak hukuk güvencesinin temini ile mümkündür. Son dönemlerde yargı ve adalet üzerinde tahrip edici süreçler yaşandı.
İstanbul Barosu yönetim kurulu üyesi olan Kılıç, aynı zamanda İnsan Hakları Merkezi, Avukat hakları merkezinden sorumlu yönetim kurulu üyesi ve koordinatörü görevini de yürütüyor. Bir dönem başkanlığını da yaptığı  Avukat Hakları Merkezinde 15 yıl boyunca kesintisiz görev aldı. 2014-2016 yılları arasında İstanbul Barosu yönetim kurulu üyeliği, İstanbul Barosu avukat hakları Merkezinde başkanlık görevlerinde bulundu. T.C. İstanbul Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği, TC. İstanbul Valiliği İl Planlama ve koordinasyon kurulu üyeliği, Adalet Bakanlığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Bşk. Kurulu üyeliği yaptı.

Kaptan Yılmaz

Avukatlıkla politik manipülasyona ve gelir makasının açılmasına izin vermeyeceğiz. Meslekte iş adaletinin, özgürlüğün sağlanması yönetimlerin en önemli görevlerindendir. Eğitim ve sistem sorunlarının çözülmesi için değişiklik şarttır.
Avukat, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu (İMAG) başkanı.

Talat Canbolat

Sorunları; siyasi, ideolojik, dini ayırım gözetmeksizin, grupçuluktan uzak, ehliyeti ve liyakatı esas alan, Cumhuriyet'in değerlerine bağlı tüm meslektaşlarımızla birlikte çözeceğiz.
Canbolat, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalında profesör doktor.