#dokuz8AKADEMİ ve #dokuz8HABER, #Seçim2024 Yerel Medya Koordinasyonu çalışmaları kapsamında İzmir ve Mersin ve Bursa'nın ardından Diyarbakır'da da eğitim düzenleyecek. 

23 Aralık Cumartesi saat 10'de başlayacak olan ve 24 Aralık Pazar günü saat 18:00'a kadar tam gün olarak devam edecek olan eğitim programında "Seçimlere Hak Odaklı Yaklaşım", "Haber için Yapay Zeka Kullanımı", "Seçim2023'ten Seçim 2024'e Yerel Medya Koordinasyonu Deneyimi", "Seçim Güvenliği Seçim Mevzuatı", "Haber için PodCast", "Mobil Habercilik" gibi konu başlıkları ele alınacak. Diyarbakır'da yerel medyanın çok yönlü olarak ele alınacağı bir panel oturumunun da olacağı eğitim programının ardından katılımcılara katılım belgeleri de verilecek.

EĞİTİM PROGRAMININ EV SAHİPLİĞİNİ YEREL MEDYA DERNEĞİ VE AMED RADYO TV YAPACAK 

Eğitim Diyarbakır ve çevre illerdem ağırlıklı olarak yerel gazeteciler olmak üzere yurttaş haberciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve iletişim fakültesi başta olmak üzere yeni mezun öğrencilerin de katılımına açıktır. Eğitime başvurmak isteyenler linkteki formu doldurabilir. Formu dolduranlar ve kabul alanlar dokuz8AKADEMİ tarafından aranarak eğitime dair ayrıntılı bilgi verilecektir.

dokuz8AKADEMİ ve dokuz8HABER, kurulduğu 2014 yılından bugüne tüm seçimlerde yurttaş haber takip ağları ve yerel medya koordinasyonları kurarak seçimlerde güvenilir haber akışını sağlamak üzere çalışmalar yapıyor. Yayın hayatına ilk olarak 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nden kurduğu "Seçim izleme merkezi"yle başlayan ve o gün bugündür kesintisiz çalışma yürüten dokuz8HABER, kuruluş anından bugüne yapılan 9 önemli seçimde  de her biri bir öncekinden daha yaygın ve etkin seçim haber takip ağları kurarak bu alanda Türkiye'deki en deneyimli medya platformu haline geldi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ ODAKLI PLATFORMLARLA YAKIN İŞBİRLİĞİ 

Eşit Haklar Derneği, Bağımsız Seçim İzleme Platformu, Oy ve Ötesi, Adil Seçim Platformu, Seçim Güvenliği Platformu gibi seçim güvenliği odaklı inisiyatiflerle, platformlarla da yakın iş birliği halinde çalışan dokuz8HABER, 14 ve 28 Mayıs 2023 seçimlerinde 100 kişilik büyük haber merkezi kurarak 55 farklı şehirden haber akışı sağladı.

2023 seçimleri deneyimiyle 2024 yerel seçimlerine yönelik hazırlıkları hızlandıran dokuz8HABER, dokuz8AKADEMİ tarafından geliştirilen "Seçim haberciliği eğitim programları"nı önce İzmir ve Mersin'de kadın gazeteciler ağırlıklı olarak hayata geçirdi. Bursa eğitim programının ardından 23-24 Aralık'ta Diyarbakır'a bölge eğitim programı hayata geçirecek. Ardından da sırasıyla Samsun, Balıkesir, İstanbul, Ankara, Antalya, Eskişehir gibi kentlerde de bölge eğitim programları düzenlenecek.

Eğitim Duyuru-2