GÜNDEM

Dört şehirde ağır tonajlı araçlara yasak geldi

Bolu, Afyonkarahisar, İzmir ve İstanbul’da Kurban Bayramı öncesi trafik yoğunluğunun etkilerinin en aza indirilmesi amacıyla 14-16 Haziran tarihlerinde ağır tonajlı araçların şehirden çıkışına kısıtlama geldi.

Abone Ol

Kurban Bayramı öncesinde trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Bolu, Afyonkarahisar, İzmir ve İstanbul'da ağır tonajlı araçlara kısıtlamalar getirildi.

Bolu Valiliği, İçişleri Bakanlığı’nın talimatına uyarak, 14 Haziran Cuma saat 06:00'dan 16 Haziran Pazar saat 05:00'e kadar kamyon, çekici ve tankerlerin Anadolu Otoyolu, D-100 ve D-750 kara yollarının Bolu kesimini kullanmasını yasakladı.

İstanbul Valiliği de aynı tarihlerde ağır tonajlı araçların D-100 Karayolu, Kuzey Marmara Otoyolu (O-7), TEM (O-3) ve bağlantı yollarında seyretmesini kısıtladı. Ancak, bozulabilir gıdalar ve tıbbi malzemeler taşıyan araçlar istisnai olarak bu güzergahları kullanabilecek.

Afyonkarahisar ve İzmir'de de 14-16 Haziran tarihlerinde ağır tonajlı araçlara 47 saatlik seyir yasağı getirildi. İzmir Valiliği, O-5 Otoyolu, D-300 ve D-550 kara yollarında bu araçların trafiğe çıkışını kısıtladı.