Ahmet Kural ve Murat Cemcir ikilisinin en bilinen işlerinden olan Düğün Dernek filmi, en sevilen Türk komedi filmlerinden biridir.

Eğlenceli sahneleriyle izleyicilerini güldüren Düğün Dernek filmi nerede çekildi sorusuyla birlikte diğer merak edilenleri de cevapladık!

Dugun Dernek Filmi Nerede Cekildi 2

Düğün Dernek Filmi Nerede Çekildi?

2013 yılında çıkan Düğün Dernek filmi, Ahmet Kural ve Murat Cemcir ikilisinin en başarılı yapımlarından biri olmuştur. Türk sinemasının komedi filmleri arasında sevilen yapımlardan olan yapım, günümüzde de araştırılan filmler arasındadır. Özellikle Düğün Dernek filmi nerede çekildi sorusu en sık sorulan sorulardan biri olmuştur.

Selçuk Aydemir tarafından yönetilen Düğün Dernek filmi İstanbul, Sivas ve Erzincan’da çekilmiştir. Bu üç ilçe arasında çekimler genellikle Sivas’ta ve Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde gerçekleşmiştir.

Düğün Dernek Sivas’ta Nerede Çekildi?

Düğün dernek filmi Sivas’ın hangi köyünde çekildi sorusu izleyiciler arasında merak konusu olmuştur.

Düğün Dernek filminin çekimleri Sivas’ın Esenyurt köyünde gerçekleşmiştir. Filmde de olaylar Sivas’ın Esenyurt köyünde başlamakta ve yaşanmaktadır.

Dugun Dernek Filmi Nerede Cekildi 9

Düğün Dernek Ne Zaman Çekildi?

Okuyucular Düğün Dernek filmi ne zaman çekildi diye araştırmaktadır.

2013 yılında çekimleri başlanan Düğün Dernek filmi 6 Aralık 2013 tarihinde sinemalarda vizyona girmiştir.

Dugun Dernek Filmi Nerede Cekildi 8

Düğün Dernek Konusu

Düğün Dernek filmi nerede çekildi yanıtladık. Şimdi de bu güzel lokasyonlarda çekilen filmin konusuna değinelim…

Düğün Dernek filminin hikayesi Sivas Esenyurt’ta başlamaktadır. Esenyurt’ta yaşayan İsmail’in oğlu Tarık bir gün yurt dışından köye geri döner. Tarık başta köyünü özlediğini, gurbette kaldığı sürece memleket hasreti çektiğini dile getirse köye dönüşündeki asıl niyeti çok geçmeden ortaya çıkar.

Letonya’da çalıştığı süre boyunca Monica isimli bir kızla tanışan Tarık’ın çalışmaya devam edebilmesi için gereken şey Monica ile evlenmesidir. Babasının rızasını almak isteyen Tarık, babasını, Çetin’i ve Tüpçü Fikret’i telaşa sokar. Hiç hazırlık yapılmadan alınan bu evlilik kararına rağmen Tarık’ın babası İsmail oğluna mutlaka bir düğün yapmak ister.

10 gün içerisinde hazırlık yapmaya çalışan İsmail ve ekibi köyde görevli öğretmen Saffet'i toplayarak maddi imkansızlıklarla rağmen ellerinden geleni artlarına koymazlar.

Düğün planları istedikleri gibi gitmez. Önce Sivas’ta bir otelde yapılmak istenen düğün ardından köy meydanında yapılmak zorunda kalınır. Tam hazırlıklar tamamlandığında ve düğün gecesi geldiğinde yine her şey altüst olur. Gelinin deve sırtında kaybolması ve Letonya'dan gelinin gerçek nişanlısının ekibi ile birlikte düğünü basmasıyla komedi dolu olaylar gerçekleşir.

Dugun Dernek Filmi Nerede Cekildi 6

Düğün Dernek Oyuncuları

Düğün Dernek filmi nerede çekildi sorusuyla birlikte konusu ve oyuncular da araştırılmaktadır.

Düğün Dernek oyuncu kadrosu aşağıdaki gibidir:

  • Tüpçü Fikret – Ahmet Kural
  • Çetin (Çeto) - Murat Cemcir
  • İsmail - Rasim Öztekin
  • Şengül Teyze – Zerrin Sümer
  • Monica – Jelena Bolic
  • Muallim Saffet (Öğretmen) - Barış Yıldız
  • Hatice – Devrim Yakut
  • Yılmaz - Şinasi Yurtsever
  • Tarık - İnan Ulaş Torun
  • Nazmi Emmi – Erol Aksoy
  • İsmail’in abisi – Kemal İnci
  • İsmail’in yengesi – Reyhan İlhan
  • Monica’nın arkadaşı - Lelde Dreimane
  • Monica’nın arkadaşının sevgilisi – Toms Liepajnieks
  • Monica’nın gerçek nişanlısı - Rihard Lepels
  • Emel Sayın - Kendisi olarak
  • Otel Sahibi Sırrı - Sırrı Süreyya Önder
  • Kuyumcu – Korhan Herduran
  • Beyaz Eşyacı - Burak Satıbol
  • Cami müezzini - Cemil Şahin
  • İmam - Basri Alıbayrak

Düğün Dernek nerede çekildi sorusunun ardından gelin başrolleri yakından tanıyalım...

Ahmet Kural Kimdir?

Düğün Dernek filminin başrollerinden biri olan Tüpçü Fikret’e hayat veren Ahmet Kural 10 Kasım 1982 tarihinde Kütahya’da doğmuştur. Babasının emniyet müdürü olması sebebiyle çocukluğu, Kütahya, Denizli, Silopi, Karaman ve Nevşehir'de geçen Ahmet Kural konservatuar okuyan ablasından etkilenerek oyuncu olmaya karar vermiştir.

İlk olarak lise yıllarında tiyatro çalışmalarına katılan Ahmet Kural daha sonra Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümünü bitirmiş, ardından Bilkent Üniversitesinde yüksek lisans yapmıştır. Üniversiteden sonra oyunculuk eğitimine Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde devam etmiştir.

Tiyatroya ilk adımını eğitimine devam ettiği sırada atan Ahmet Kural, Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu kadrosuna dâhil olmuştur. Tiyatroculuğa devam ederken de televizyona bir adım atan Ahmet Kural ilk defa 2007 yılında Fikrimin İnce Gülü adlı dizide boy göstermiştir.

2010 yılında Çalgı Çengi isimli filmde Murat Cemcir ile harika bir ikili olan Ahmet Kural, Kardeş Payı ve Düğün Dernek yapımlarında da Cemcir ile çalışmıştır.

Dugun Dernek Filmi Nerede Cekildi 3

Murat Cemcir Kimdir?

30 Kasım 1976 tarihinde Tokat’ta doğan Murat Cemcir, Düğün Dernek filminin başrollerinden biri olan Çetin karakterini canlandırmaktadır.

Gürcü kökenli olduğu bilinen Murat Cemcir, Niksar’da büyümüştür. Oyunculuğa Sırlar Dünyası ve Takva isimli yapımlarla başlayan Murat Cemcir Selçuk Aydemir’in yönetmenliğini üstlendiği komedi dizileri Üsküdar'a Giderken ve Ramazan Güzeldir ile dikkat çekmiştir.

2010 yılında Çalgı Çengi, Düğün Dernek filmleri ve İşler Güçler dizisinde Ahmet Kural ile partner olan Murat Cemcir büyük beğeni toplamıştır. Özellikle Çalgı Çengi filmindeki performanslarından sonra partner olan ve neredeyse hiç ayrılmayan Murat Cemcir ve Ahmet Kural ikilisi 2023 yılında yollarını ayırmaya karar vermişlerdir.