Avustralya'nın Queensland kentindeki bir plajda bir uçak parçalarının karaya vurduğu açıklandı. Bu uçak enkazının 6 yıl önce kaybolan MH370 sefer sayılı Malezya Havayolları'na ait uçak olabileceği belirtiliyor. Ancak farklı iddialar da var.

Bir uçağa ait enkaz parçaları, 5 Ekim'de bölgede balık tutan Mick Elcoate tarafından keşfedildi. Elcoate, Avustralya gazetesine verdiği demeçte, başlangıçta midye kabuklarıyla kaplı enkazın, bir yatın enkazı olduğunu düşündüğünü söyledi. Daha sonra bulgusunun resimlerini Facebook'ta yayınlamaya karar verdi. Kullanıcılar ona parçaların büyük olasılıkla bir uçağa ait olduğunu söylediler. Airlive'in haberine göre enkazın resimleri daha sonra Uçak Sahipleri ve Pilotlar Derneği (AOPA) adlı bir Facebook grubu tarafından paylaşıldı. Grup, Güney Çin Denizi'nde havadayken kaybolan ve bir daha haber alınamayan Boeing-777 ile bulgu arasındaki benzerlikleri vurguladı. AOPA'nın yönetici direktörü Ben Morgan, parçaların Avustralya Nakliye Güvenliği Bürosu (ATSB) tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi.

UÇAK ENKAZI İLE İLGİLİ FARKLI İDDİALAR

Avustralyalı kurum ATSB ise, enkazın MH370 sefer sayılı uçuşuna ait olduğuna inanmadıklarını söyledi. Havacılık araştırmacısı Mick Gilbert, parçaların muhtemelen 2018'de Chuuk Uluslararası Havaalanı'na inecekken pisti kaçırıp suya düşen Air Niugini Flight 73'ün parçaları olduğunu öne sürdü. Bu varsayım, Malezya Havayolları'na ait uçağın Hint Okyanusu'na düştüğüyle ilgili iddialarla da örtüşüyor. Zira, 2014'teki kazadan yaklaşık bir yıl kadar sonra, uçağa ait olduğu teyit edilen bazı kanat parçaları Hint Okyanusu'nun batısındaki kıyılara vurmuştu. Avustralya'nın Queensland eyaleti ise, Chuuk Uluslararası Havalimanı'nın da bulunduğu Pasifik Okyanusu'na bakıyor.