Senatör Bernie Sanders, ABD Başkanlık yarışından çekildi. Sanders, yaptığı seçimin zor olduğunu fakat rakibi Joe Biden'ın 300 delege gerisinde olmasından dolayı kazanmasının mümkün olmadığını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri senatörlerinden Bernie Sanders, ABD Başkanlık yarışından çekildi. Çekilmesindeki sebepleri dile getiren Sanders, yaptığı seçimin zor olduğunu fakat rakibi Joe Biden'ın 300 delege gerisinde olmasından dolayı kazanmasının mümkün olmadığını belirtti. Biden'ı destekleyici konuşan Sanders, ayrıca COVID-19 pandemisi sırasında ABD'de başkanlık kampanyasını yürütmesinin doğru olmayacağını da belirtti. Hareketin ideolojik savaşı kazandığını belirten Sanders, saatlik 15 dolar asgari ücret ve sağlık sistemine reform gibi fikirlerin toplum tarafından fanatik fikirler olarak algılanmadığını belirtti.

“SOSYAL DEĞİŞİMİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL, İNSANLARIN SINIRLARINI ÇİZMESİDİR”

Senatör Bernie Sanders, Twitter’da paylaştığı video duyurusunda kurumsal ve siyasal vesayetin insanlara ‘imkânsız olanın’ sınırlarını çizmesinin sosyal değişimin önündeki en büyük engel olduğunu belirtti ve sağlık hizmetinin, yeterli düzeyde asgari maaşın, yüksek düzey öğrenimin, temiz bir doğanın ve adalete olan değer inancının ve talebin kaybedilmesi durumunda evrensel sağlık güvencesinin elde edilemeyeceğini, milyonlarca ABD vatandaşının sefalet içinde yaşamaya devam edeceğini, birçok öğrencinin eğitim borcu ile eğitimini tamamlayacağını, yaşanamaz bir doğa ile karşı karşıya kalacağımızı ve gelir eşitsizliğinin devam etmesi sonucunda binlerce ABD vatandaşının dünyanın en zengin ülkesinde sokakta yatmak zorunda olacağını belirtti.

“HAREKETİMİZ İDEOLOJİK SAVAŞI KAZANDI”

Sanders, hareketin ideolojik savaşı kazandığını belirtti ve ABD halkının büyük bir çoğunluğunun artık asgari ücretin saatte en az 15 dolar olması gerektiğini, ABD’de süregelen COVID-19 salgını öncesinde de halkın büyük çoğunluğunun sağlık hizmetlerinin her vatandaşın hakkı olması gerektiğini, ülkedeki enerji sisteminin fosil yakıt sisteminden uzak bir sisteme dönüştürülmesi gerektiğini ve yüksek tahsilin gelire bakılmaksızın herkese açık olması gerektiğini kabullendiğini belirtti. Bernie Sanders, artık bu fikirlerin kamuoyu tarafından fanatik sayılmadığını ve bu fikirlerin ülke çapında şehirlerde ve eyaletlerde uygulamaya konulduğunu da ekledi.

REKLAMLARINI DURDURMUŞTU

Bernie Sanders’ın ‘Super Tuesday’ (Süper Salı) seçimlerinden sonra aldığı yenilgi sonrası kampanya temsilcisi Faiz Shakir, Sanders’ın “kampanyasını değerlendirmek amacı ile destekçileri ile görüşeceğini” belirtmişti. Sanders kampanyasının Google ve Facebook’tan reklamlarının çekilmesi kampanyanın duracağı yönündeki somut sinyallerden biriydi.

“ABD’NİN MODERN TARİHİNDEKİ EN KÖTÜ BAŞKAN”

Joe Biden hakkında destekleyici konuştuğu ve kampanyasını durdurduğunu açıkladığı video duyurusunda Bernie Sanders, şimdiki amacın artık ‘ABD’nin modern tarihindeki en kötü Başkan’ Donald Trump’ın yenilmesi olması gerektiğini belirtti. Ayrıca Sanders, yarışta tek aday kalmış olsa da ileride devam edecek parti içi seçimlerde hala delege kazanacağını ve kazanılan delegeler ile Demokrat Parti platformunun tekrar şekillendirilmesi gerektiğini belirtti.