ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'deki laboratuvarlar konusunda hala endişeli olduklarını ve dünyanın koronavirüs salgının orada nasıl başladığını anlamak zorunda olduğunu söyledi.

ABD ve Çin dünya genelinde 200 binden fazla kişinin ölümüne yol açan salgın nedeniyle karşılıklı suçlamalarını sürdürüyor.

TRUMP DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Başkan Donald Trump, 15 Nisan'da yaptığı bir açıklamada koronavirüs pandemisinin çıkış noktası olan Çin'in Vuhan şehrinde bulunan bir laboratuvarın salgının kaynağı olup olmadığını araştırdıklarını açıklamıştı. Söz konusu laboratuvarın direktörü ise iddiaları bir çok defa reddetti.

"ÇİN HER ŞEYİ AÇIKLAMIYOR"

Euro News'in haberine göre Pompeo ise Fox News'e verdiği röportajda Çin'deki laboratuvarlarla ilgili endişelerin sürdüğünü belirterek "Çin Komünist Partisi'nin bu laboratuvarlarda dönen işlerle ilgili her şeyi söylemediği konusunda endişelerim var" ifadesini kullandı. Pompeo, Çinli yetkililerin bilgileri paylaşmadığını ve Amerikalı uzmanların erişimine açmadığını ekledi. ABD Başkanı Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan da Çin'e yönelik bezer iddialar gündeme getirilmişti. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1251231454861815808