Amerika Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü direktörü Doktor Anthony Fauci, Ocak ayı itibarıyla yüz milyonlarca Covid-19 aşısının hazır olabileceğini açıkladı.

ABD'li yetkililer Ocak ayında yüz milyonlarca koronavirüs aşısının hazır olabileceğini duyurdu.

IŞIK HIZI OPERASYONU

NBC sabah haberlerine canlı yayın konuğu olarak katılan Anthony Fauci, koronavirüs aşı çalışmalarına dair “Hızla ilerlemek istiyoruz ancak güvenli ve etkili olduğundan da emin olmak istiyoruz. Her şey yolunda giderse, bu mümkün” açıklamasını yaptı.

DENEYLER TAMAMLANMADAN ÜRETİM HEDEFLENİYOR

Fauci Ocak ayında aşı üretmenin mümkün olduğunu, hatta hedeflenenin, potansiyel aşının üretimine klinik deneyler tamamlanmadan başlanması olduğunu söyledi. Amerika’nın Sesi'ndeki habere göre Dr. Fauci, aşı araştırmasında yer alan ilaç firmalarının, klinik deneyler sona ermeden, işe yarayacağını varsayarak üretime başlayacağını, yani bu riski alacaklarını, işe yararsa üretimi arttıracaklarını söyledi. Dr. Anthony Fauci, aşı konusunda daha önce yaptığı açıklamalarda en az 12 ila 18 ay zamana ihtiyaç duyulduğunu vurguluyordu. Fauci, Ocak ayında aşı tahminin de daha önceki açıklamasıyla çelişmediğini, yaklaşık bir yıl içinde üretilmiş olacağı anlamına geldiğini söyledi.