ABD’de işlerin gecikmeye devam etmesi ve koronavirüs salgınından kaynaklanan aksamaların, ikinci dalga işten çıkarmalara neden olmasıyla 2 milyon 438 bin kişi geçen hafta işsizlik maaşı başvurusunda bulundu.

ABD Çalışma Bakanlığı 16 Mayıs ile biten haftada 2 milyon 438 bin kişinin işsizlik maaşı başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

ÖNCEKİ HAFTA 2 MİLYON 981 KİŞİ BAŞVURMUŞTU

Önceki hafta için 2 milyon 981 bin olarak açıklanan başvuru aşağı yönlü olarak 2 milyon 687 bine revize edildi. Diken'in haberine göre Reuters anketine katılan ekonomistler 2 milyon 400 bin kişinin işsizlik maaş başvurusunda bulunacağını tahmin ediyorlardı.

EN KÖTÜ İŞSİZLİK İSTATİSTİKLERİ

ABD ekonomisinin durumuyla ilgili en güncel veriler olan işsizlik maaş başvuruları, yeniden açılan işletmelerin ne kadar kısa sürede yeniden işçi alacağına ve hükümetin Maaş Koruma Programının (PPP) başarısı hakkında erken ipuçları sunabilir. ABD’nin Covid-19’un yayılmasını sınırlamak için mart ayı ortasında geniş kapsamlı bir şekilde kapatılması, Büyük Buhran’dan bu yana en kötü işsizlik oranının kaydedilmesine neden oldu.