ABD'de 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçim sonuçlarına göre belirlenen delege oylarının sayılıp, sonuçların resmen tescil edileceği Kongre oturumu, başladıktan kısa bir süre sonra Trump'ın destekçileri Kongre binasına girdi. Bunun üzerine Arizona'daki seçim sonuçlarına itirazı değerlendiren Senato, başkentte başlayan olaylar nedeniyle oturuma ara verdi. "Senato Başkanı" sıfatıyla söz konusu oturumu yöneten Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ise güvenlik endişesi nedeniyle binadan çıkarıldığı öğrenildi. SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ ABD'nin başkenti Washington'da çıkan olaylar nedeniyle yerel saatle 18.00'den sonra şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Trump destekçileri polisle çatıştı

Kongre binası önündeki bulunan polis barikatlarını aşmayı başaran göstericiler, "ABD Trump'ı istiyoruz", "Biz kazandık", "Özgürlük" ve "Çalmayı bırakın" sloganları atarak, kongre binasına girmeye çalıştı. Bazı göstericiler polis tarafından gözaltına alındı. Güvenlik güçlerinin tüm çabalarına rağmen göstericiler ikinci polis barikatını da aşmayı başardı. Polis ekipleri göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve cop kullandı.

TRUMP'TAN ÇAĞRI ABD Başkan Donald Trump ise yaşanan olaylar sonrası destekçilerine seslenerek "Polise destek olmaları, barışçıl kalın" çağrısında bulundu.