Afganistan'da artan saldırı ve suikast dalgası nedeniyle kadın gazeteciler mesleklerini bırakmak zorunda kalıyor. Afganistan Gazeteciler Dokunulmazlık Komitesi, son 6 ay içinde ülke genelinde çalışan kadın gazetecilerin yüzde 20'isinin görevlerini bıraktığını açıkladı.

Afganistan’da kadın gazetecilerin görevlerini terk etme nedeninin, güvenlik tehdidinin ve suikast dalgasının artması olarak gösterildiği açıklamada, son 6 ayda yaklaşık 300 kadın gazetecinin işini bıraktığı öğrenildi. Son bir senede ülke genelinde 10'dan fazla gazeteci öldürüldü. 2 Mart'ta ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinde özel bir televizyon kanalında çalışan 3 kadın personel, uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti.

YURTDIŞINA GİDİYORLAR

Afganistan Özgür Medyayı Koruma İdaresinden yapılan açıklamada, güvenlik nedeniyle görevlerini bırakan kadın gazetecilerin çoğunun yurt dışına kaçma telaşında olduğu belirtildi. Ülke genelinde son zamanlarda artmaya başlayan suikast girişimlerinin hedefinde gazeteciler, aktivistler, din alimleri, devlet memurları ve güvenlik güçleri bulunuyor. Afganistan hükümeti bu saldırılardan Taliban'ı sorumlu tutarken Taliban ise saldırılarla bağlantısının olmadığını iddia ediyor.