Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ulusa sesleniş konuşmasında "Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmalar ve karşılıklı suçlamalarla devam ederken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında "Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz" açıklamasında bulundu.

"KAÇAK YOLLARLA SİLAH GÖNDERİLİYOR"

AA'nın aktardığı habere göre Aliyev, Fuzuli kent merkezi ile Koçahmetli, Çimen, Cuvarlı, Pirahmetli, Musabeyli, Işıklı ve Dedeli köylerinin 'Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığını' dile getirdi. "Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak" diyen Aliyev, Erivan'a 'kaçak silah gönderildiğini' söyleyerek "Yoksul Ermenistan bu kadar silahı nereden alıyor? Kim bunlara silah veriyor? Kaçak yollarla silahlar gönderiliyor" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Gence ve Mingeçevir’e füze saldırısı yapıldığını duyurdu. Saldırı haberini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Hacıyev saldırıyı Ermenistan ordusunun gerçekleştirdiğini belirtti. Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Shushan Stepanyan ise Twitter’dan yaptığı açıklamada saldırıyı Ermenistan’ın gerçekleştirmediğini ifade etti. Stepanyan, “Azerbaycan askeri-sivil liderliğinin açıklamalarına yanıt: Ermenistan Cumhuriyeti topraklarından ya da Ermenistan Silahlı Güçleri tarafından Azerbaycan’a yönelik ateş açılmamıştır,” ifadelerini kullandı.