Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz krizinde arabuluculuk yapan Almanya Dışişleri Bakanı Maas Türkiye ziyaretini iptal etti.

Redaktionsnetzwerk Deutschland’a (RND) konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, bu hafta gerçekleştirmeyi planladığı Türkiye ziyaretini Ankara’nın Doğu Akdeniz’deki eylemleri nedeniyle iptal ettiğini ifade etti.

"GÜVEN ATMOSFERİNE ZARAR VERİLDİ"

Maas, “Türkiye, araştırma gemisi Oruç Reis'i tekrar Doğu Akdeniz'e göndererek daha önce özenle yaratmış olduğumuz güven atmosferine ciddi şekilde zarar verdi. Bu nedenle Ankara'ya planladığım ziyaretten vazgeçtim” diye konuştu. Demokrat Haber'in haberine göre Almanya, Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz gerginliğinin sona ermesi için arabuluculuk yapıyordu.

ATİNA VE LEFKOŞA'YI DA ZİYARET ETMESİ BEKLENİYORDU

Maas'ın Türkiye'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştükten sonra Atina ve Lefkoşa'yı ziyaret etmesi bekleniyordu. Doğu Akdeniz'deki sismik arama ve araştırma faaliyetlerinin ardından 13 Eylül’de Antalya Limanı'na gelen Oruç Reis sismik araştırma gemisinin ikmal ve bakımı yapılmıştı. Son verilere göre gemi geçen pazartesi yine denize açıldı.