Yeni Başkan Joe Biden'ın yemin töreni için Washington’da görevlendirilen ulusal muhafızlarda yüksek sayıda koronavirüs vakası görüldü. Biden, muhafızların otoparkta bekletilmesi nedeniyle özür diledi.

ABD’nin başkenti Washington’da, Joe Biden'ın yemin töreni için görevlendirilen 200 Ulusal Muhafız koronavirüse yakalandı. Yaklaşık 26 bin Ulusal Muhafız gerilimli süreç boyunca başkentte görev yaparken, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesi gözlerden kaçmamıştı. Wall Street Journal gazetesinin Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırarak verdiği habere göre, yaklaşık 200 Ulusal Muhafız’ın testi pozitif çıktı.

MUHAFIZLARI OTOPARKTA YATIRDILAR

Ulusal Muhafızların Kongre otoparkında yatırılması ya da daracık koridorlarla dinlenmek zorunda bırakılması yoğun eleştirilere neden olmuştu. Özellikle perşembe gecesi Ulusal Muhafızları Kongre otoparkında yatarken gösteren fotoğraflar ABD kamuoyunda büyük tartışmalara neden oluştu. Ulusal Muhafızları Kongre polisinin oraya yönlendirdiği iddia edilirken, başta Cumhuriyetçi Parti yetkilileri olmak üzere pek çok isim yeni başkan Joe Biden'dan soruna acil çözüm bulmasını istemişti. BİDEN ÖZÜR DİLEDİ, FİRST LADY KURABİYE VERDİ BBC'nin haberine göre, Ulusal Muhafızların otoparkta uyumak zorunda kalması nedeniyle Joe Biden, birliğin komutanını aradı ve özür diledi. Başkan Biden birliğin herhangi bir ihtiyacı olup olmadığını sorarken, eşi First Lady Jill Biden da askerleri ziyaret ederek kurabiye ikram etti. Jill Biden, "Beni ve ailemi güvende tuttuğunuz için hepinize şahsen teşekkür etmek amacıyla bugün buraya gelmek istedim" diye konuştu.