Avrupa Parlamentosu’nun ev sahipliği yaptığı 16’ncı Uluslararası Kürt Konferansı Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşiyor.

AP’de her yıl düzenlenen Kürt Konferansı, Türkiye ve Suriye başta olmak üzere, Ortadoğu’da Kürt sorununun çözümünü ele alan konuşmalarla devam ediyor. Dünyanın çeşitli üniversitelerinden çok sayıda akademisyenin katıldığı konferans, yarın da devam edecek. Çok sayıda katılımcının konuşma yapacağı konferansta, iki gün boyunca Türkiye'de iç siyasetten Suriyeli Kürtlere uzanan bir yelpazedeki sorunlar masaya yatırılacak.
Konferans, Nobel Barış Ödülü sahibi Güney Afrikalı başpiskopos Desmond Tutu, Nobel Ödüllü İranlı insan hakları savunucusu Şirin Ebadi, Avrupa Konseyi İyi Niyet Elçisi Bianca Jagger, dilbilimci ve düşünür Naom Chomsky ile Avrupa Parlamentosu’nun düşünce özgürlüğü için verilen Sakharov Ödülü’nün sahiplerinden, eski Milletvekili Leyla Zana’nın himayesinde düzenleniyor.
AP’deki konferansta Kürtçe, Türkçe, Fransızca, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Portekizce ve Yunanca simultane tercüme yapılıyor.