Bugün Ayasofya'da cuma namazı kılındığı sırada Yunanistan'daki kiliselerde matem çanları çaldı, özel ayinler düzenlendi ve bayraklar yarıya indirildi.

Ayasofya'da cuma namazı kılınmasına Yunanistan tepki gösterdi. Ülkede cuma namazının kılındığı saatlerde, tüm kiliselerde matem çanları çaldı, özel ayinler düzenlendi ve bayraklar yarıya indirildi. Başkent Atina’da akşam saatlerinde Atina Metropol Kilisesi'nde düzenlenecek özel ayinde ise Yunanistan Başpiskoposu İeronimos tarafından Bizans döneminden kalma Meryem Ana’ya ithaf edilen İstanbul ile ilgili şükran ilahileri okunacak. San Sinot’un çağrısıyla ülkenin birçok yerindeki kiliselerde de gece ayinleri düzenlenecek.

NE OLMUŞTU?

Ayasofya’da kılınacak cuma namazı öncesinde sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı. Kalabalığın, polis bariyerlerini aşarak Ayasofya’ya doğru koştuğu görüntülerde sosyal mesafeye dikkat edilmediği görüldü. Cuma namazı öncesi Erdoğan Kur-an okurken, Ali Erbaş ise hutbeye kılıç ile çıktı. Erbaş, “Vakıf dokunulmazdır, dokunanı yakar, vakfı amacından saptıran lanete uğrar” dedi.