Türkiye'de halkın büyük çoğunluğunun ekonomik krizi unutturma çabası ve seçim argümanı olarak gördüğü Ayasofya'nın Cami ilan edilmesi kararı AA'ya göre Moritanya'da sevinçle karşılanmış.

Moritanya'nın Başkenti Novakşot'ta, Ayasofya'nın ibadete açılması ve Camiye dönüştürülmesi kararının sevinç ve memnuniyetle karşılandığını iddia eden bir haber servis eden Anadolu Ajansı, "İstanbul'un fethinin sembolü ve İslam dünyasında büyük öneme sahip Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması kararından ötürü dualar edildi." dedi.

"BU KARAR İKİNCİ FETİHTİR"

Habere göre Ayasofya'nın ibadete açılmasına çok sevindiklerini söyleyen bir grup Novakşotlu, "Aldıkları bu güzel haber nedeniyle deve kurban etti." Bununla da yetinmeyen Moritanyalılar, "Kararın ikinci bir fetih olduğuna, bu olayın İslam tarihinde yeni bir sayfa açacağına ve Müslümanların birliğine vesile olacağına inandıklarını" belirtmiş. Bu arada Moritanyalılar, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür etmeyi ihmal etmemiş. https://www.youtube.com/watch?v=Uozq6UiemDQ