Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi eski Başkanı ve KDP Genel Başkanı Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi ve Irak kamuoyuna hitaben bir mesaj yayımladı. Barzani mesajında Irak’ın göstericilerin taleplerinin yerine getirilmesine imkan tanınacağı yeni bir sürece girdiğini söyledi.

Irak’ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Muhammed Tevfik Allavi’nin kabinesine güvenoyu vermeme konusunda, aralarındaki farklı siyasi düşüncelere rağmen birlikte hareket eden Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm siyasi partilere teşekkür eden Barzani, bu tutumun Kürdistan halkı için tarihi bir kazanım olduğunu ifade etti.

ALLAVİ'YE GÜVEN OYU VERMEYENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Doğru ve mantıklı hareket ederek Irak’ın derin sorunlarının felakete evrilmemesi için Allavi kabinesine güvenoyu vermeyen Iraklı siyasi parti ve gruplara da teşekkür eden KDP lideri Mesud Barzani, bu tutumun demokrasiye saygıyı yansıttığını ve Iraklı tüm siyasi dinamiklerin sürecin doğru yürümesi için istediği bir şey olduğunu belirtti. Irak’ın yeni bir sürece girdiği ve bu süreçte göstericilerin meşru taleplerinin uygulanması gerektiğini kaydeden Barzani, yeni süreçte kapsayıcı bir geniş zeminin kurulması gerektiğini ifade etti.