Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, kendisine karşı bir suikast girişimi planlandığını belirterek "Bana suikast düzenlenmesi için 10 milyon dolar tahsis edildi" dedi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, yerel medyaya yaptığı açıklamada kendisine yönelik birkaç suikast senaryosunun geliştirildiğini kaydetti ve "Bu amaçla 10 milyon dolar ayrıldı. 1 milyon dolar da keskin nişancı için tahsis edildi. Biz bunları çoktan fark ettik. Moskova’daki operasyonun rastgele mi yapıldığını düşünüyorsunuz? Onları takip ettik. Minsk’e gelip bu operasyonu hayata geçirmek istiyorlardı" dedi.

"KOMPLOCU GRUBA İSTİHBARAT ÇALIŞANI YERLEŞTİMEYİ BAŞARDIK"

Suikastçıların başlarda 9 Mayıs Zafer Geçidi sırasında saldırmak istediğini dile getiren Lukaşenko, "Ardından konvoyuma saldırı değerlendiriyorlardı, bunun için bomba atarlar alınıp Belarus'a getirildi. Üçüncü senaryoya göre, silahlı insanlar şehir dışındaki rezidansıma saldıracaklardı" dedi. Komplocu grubun içine bir istihbarat çalışanını yerleştirmeyi başardıklarını dile getiren Lukaşenko, suikast operasyonuna 'Enver Sedat' adı verildiğini söyledi. Komplocuların, ordu yardımıyla başkent Minsk'i dış dünyaya kapatmayı planladığını belirten Lukaşenko, "Eğer ordu ve güvenlik güçlerini birbirine düşürmekte başarılı olsalardı, hiçbir ülkenin yaşamadığı en korkunç ve en sıcak iç savaş başlardı" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEYE SİBER SALDIRI PLANLANIYORDU"

Darbe organizatörlerinin Minsk’in elektriğini de kesmek istediğini anlatan Lukaşenko, "Aslında ülkeye siber saldırı planlanıyordu. Bu tür operasyon ise ancak devlet düzeyinde hayata geçirilebilir, birkaç hackerle bu işi başarmaz. Yakın zamanda bununla ilgili tüm ayrıntılar açıklanacak" ifadelerini kullandı.