Belarus’un başkenti Minsk’te yapılan başkanlık seçimlerinin hileli yapıldığı iddiasıyla halk sokaklara çıktı. Saatler süren protesto eylemlerinin ardından polis göstericileri dağıttı. Polisle protestocular arasından çıkan çatışmada yaralananlar oldu.

Belarus’ta resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini Aleksandr Lukaşenko’nun kazanmasını protesto eden göstericilere müdahale sonucunda pek çok polis ve protestocu yaralandı.

MUHALEFET "SEÇİM HİLELİ YAPILDI" AÇIKLAMASI YAPTI

Sputnik’in haberine göre başkent Minsk’te seçimin resmi olmayan sonuçlarının açıklanması sonrası muhalefet seçimin hileli yapıldığını ve sonuçların doğru olmadığını iddia etti. Bunun üzerine göstericiler caddelere ve meydanlara çıktı. Polis Minsk’in merkezinde protestocuları dağıtmak için özel araçlar kullandı. Sputnik muhabiri, bu nedenle birkaç kişinin yaralandığını, birinin durumunun ciddi olduğunu aktardı. Yaralıların tam sayısını vermeyen yetkililer, “Evet yaralılar var” diyerek, birkaç kişinin hastaneye kaldırıldığını belirtti.

TAZYİKLİ SU KULLANILDI

Güvenlik güçleri, Minsk’in merkezindeki protestocuları dağıtmak için tasyikli su kullandı. Polis yoğun bir şekilde ses bombaları ve biber gazı kullandı.

İNTERNET KESİLDİ

Minsk’in merkezinde internet kesildi. Protestocular çöp konteynerlerinden ve ellerine geçen diğer nesnelerden barikat kurdu. Polislerin elinde pompalı tüfekler görüldü.

BELARUS ORDUSUNDAN 1 KİŞİ YARALANDI

Minsk’te protestocular ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada bir ordu mensubunun yaralandığını ve tedaviye alındığı aktarıldı Minsk’teki Sputnik muhabiri, güvenlik güçlerinin protestocuları gözaltına almaya başladığını, göstericilere karşı biber gazı kullandığını aktardı.

GRODNO KENTİNDE POLİS BİBER GAZI KULLANDI

Belarus’un Grodno kentinde güvenlik güçlerinin göstericilere karşı biber gazı kullandığı, insanların nefes almakta güçlük çektiği bildirildi.