Belarus'ta dünden bu yana haber alınamayan muhalif siyasetçi Maryia Kalesnikava gözaltına alındı. Kalesnikava'nın, Ukrayna sınırında gözaltına tutulduğu aktarıldı.

Belarus, muhalif politikacı Maryia Kalesnikava’nın Ukrayna sınırında gözaltına alındığını açıkladı. Belarus sınır yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, Kalesnikava Pazartesi günün Salı gününe bağlayan gece sınırı geçmeye çalıştığı sırada gözaltına alındı.

YANINDAKİ 2 KİŞİ SINIRI GEÇMEYİ BAŞARMIŞ

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre, Belarus devlet televizyonunda yer alan haberlerde Kalesnikava’nın Salı sabaha karşı otomobille sınırı geçmeye çalıştığı ve otomobilden indirildiği kaydedildi. Kalesnikava’nın yanında olan Koordinasyon Konseyi üyesi iki kişinin ise sınırı geçmeyi başardığı belirtildi. Belarus’taki muhalif güçleri aynı çatı altında toplayan Koordinasyon Konseyi’nden sabah saatlerinde yapılan açıklamada Maryia Kalesnikava, çalışanı Ivan Kravzov ve sözcüsü Anton Rodnenkov’un nerede olduğunun bilinmediği vurgulanmıştı. “Sadece Maryia Kalesnikava’nın ülkeyi gönüllü olarak terk etmek istemediğini doğrulamamız mümkün” denilmişti. Muhalif politikacı Kalesnikava Pazartesi günü ortadan kaybolmuştu. Koordinasyon Konseyi’nden yapılan açıklamada, Kalesnikava ile birlikte sözcüsü ve bir çalışanının “Minsk’in merkezinde kimliği bilinmeyen kişilerce kaçırıldığı” belirtilmişti.