Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlama sonucu en çok hasar gören bölgelerde hırsızlık olaylarının başladığı öğrenildi.

Lübnan Emniyeti Genel Müdürlüğü İç Güvenlik Birimi’nden yapılan yazılı açıklamada, Beyrut Limanı'nda yaşanan patlamanın ardından en çok hasar gören bölgelere 500'den fazla güvenlik gücü konuşlandırıldığı duyuruldu.

“12 GÖZALTI”

Emniyet unsurlarının güvenliği sağlama ve özel mülkleri korumakla görevlendirildiği belirtilen açıklamada, güvenlik görevlilerinin gerçekleştirdiği devriyelerde şu ana kadar hırsızlık şüphesiyle 12 kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.

“GÖNÜLLÜLERİN YARDIMIYLA “

AA'nın haberine göre, açıklamada ayrıca, vatandaşlara şüpheli gördükleri şahısları emniyete bildirmeleri çağrısında bulunuldu. Beyrut'ta yaşanan şiddetli patlamadan en çok etkilenen limana yakın yerleşim yerlerindeki enkazlar, gönüllülerin yardımlarıyla kaldırılmaya çalışılıyor. Beyrut Limanı'ndaki arama kurtarma faaliyetlerine katılanlardan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, AFAD, UMKE ve Kızılay ekipleri olarak Beyrut Limanı'na intikal ettiklerini belirtti.

“KAYIPLAR ARANIYOR”

"Şu anda bizlere verilen alanlarda arama kurtarma çalışmalarına başlamış durumdayız" diyen Güllüoğlu, kaç kişinin kayıp olduğunun henüz net olmadığını, çalışılan her bölgede kayıpların arandığını söyledi. Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlama sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 154'e yükseldiğini, yaklaşık 5 bin yaralı ve onlarca kayıp olduğunu açıklamıştı.