ABD Başkanı Trump'ın TikTok'u ABD'li bir şirketin almaması üzerine kapatacağını söylemesinden sonra ABD'li bazı şirketler harekete geçti. O şirketlerden biri de Mikrosoft oldu.

Bazı görüşmeler yapan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, TikTok'la yapacakları anlaşmanın zorluğuna dikkat çekti. Microsoft da TikTok'un ABD, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda'daki kollarını satın almak için görüşmeler yaptığını doğrulamıştı.

"ZEHİRLİ KADEH" BENZETMESİ

T24'ün haberine göre Microsoft'un kurucusu Bill Gates, ABD'nin şirketlere '45 gün içinde bütün ilişkileri kesin' dediği Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok'un, Microsoft ile anlaşma ihtimalini değerlendirdi. Gates, Microsoft'un TikTok'la anlaşmasının sorun yaratabileceğini belirtti ve 'zehirli kadeh' olarak nitelendirdi. Wired'a konuşan Gates, sosyal medya sektöründe büyük bir oyuncu olmanın Microsoft için basit olmayacağını söyledi. Gates, TikTok'un ülkede faaliyet göstermeye devam edebilmesi için ABD'deki kolunun Microsoft tarafından satın alınması ihtimalini 'zehirli kadeh' olarak niteledi ve bu tür bir anlaşmanın başta avantaj gibi görünse de daha sonra dezavantaja dönüşeceği mesajını verdi.

TİKTOK 15 EYLÜL'DE YASAKLANABİLİR

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Ağustos'ta yaptığı bir açıklamada, ABD'deki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde TikTok'u 15 Eylül'de yasaklayacaklarını açıklamıştı. https://dokuz8haber.net/dunya/trumpin-tiktok-kararina-rusyadan-tepki/