Pfizer ve Moderna firmaları, koronavirüs aşılarına acil kullanım onayı verilmesi için Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) başvuruda bulundu.

Geliştirdikleri mRNA teknolojisine dayalı koronavirü (Covid-19) aşılarıyla yüzde 90'ın üzerinde koruma sağladıklarını açıklayan Pfizer ve Moderna firmaları, acil kullanım onayı için Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) başvuru yaptı. EMA'dan yapılan açıklamada, uzmanlarına yeterli veri tedarik edilmesi halinde değerlendirme süreçlerinin hızla tamamlanacağı ifade edildi.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ 29 ARALIK'TA TAMAMLANACAK

Duvar'ın aktardığı habere göre, EMA, Pfizer firmasının Alman biyoteknoloji şirketi BioNtech ile geliştirdiği aşının değerlendirme sürecinin 29 Aralık'ta, Moderna aşısı için de 12 Ocak 2021'de tamamlanacağını duyurdu. Avrupa Komisyonu da, EMA onayından sonraki birkaç gün içinde kendilerinin de aşıların kullanımına izin vermesinin öngörüldüğünü açıkladı. İki şirket de, AB'de acil kullanım onayı almak için EMA'ya bugün başvuruda bulunduklarını açıklamıştı. Şirketler, ABD ve İngiltere'de de aynı başvuru sürecini başlatmıştı