Güney Kore kökenli pop müzik akımı K-pop üyesi Johan'ın da hayatını kaybetmesiyle birlikte ülkede K-pop'un yasaklanması için kampanya başlatıldı.

K-Pop üyesi Johan'ın ölmesiyle birlikte pek çok üyesi genç yaşta hayatını kaybeden akımın yasaklanması için kampanya başlatıldı.

ÇOK ZOR KOŞULLAR ALTINDA ÇALIŞIYORLAR

Güney Kore'den doğarak dünya genelinde popülerleşen K-Pop akımına karşı kampanya başlatıldı. Art arda genç üyelerin 30 yaşına gelmeden hayatlarını kaybetmesi bu kampanyanın fitilini ateşleyen olay oldu. Üst üste yaşanan ölümler ise K-Pop üyelerinin çalışma şartları ve yaşam koşullarını bir kere daha gündeme getirdi. Akımın pek çok üyesi çok ağır şartların yer aldığı sözleşmelerle yapım şirketlerine bağımlı halde yaşıyor. Kadın üyeler her hafta tartılarak kilolarını raporluyor. Günlük çalışma saatleri ise oldukça uzun. Her K-Pop üyesi küçük yaştan itibaren zorunlu olarak her gün şan ve dans dersleri alıyor.

İNTİHAR EDİYORLAR

Johan'ın henüz neden hayatını kaybettiği açıklanmazken, daha önce Ekim ayında intihar eden Sulli’nin (25) ardından Kasım ayında Goo Hara (28) hayatını kaybetti. Cha In Ha (27) ise Aralık ayında evinde ölü bulunmuştu.