Koronavirüs salgını ile birlikte en çok tartışılan kurumların başında DSÖ geldi. Özelikle ABD Başkanı Trump'ın hedefine aldığı DSÖ'ye ilişkin bir tepki de Brezilya'dan geldi.

Dünya Sağlık Örgütü, Güney Amerika ülkelerini yeni tip Koronavirüs'ün yayılma hızını düşürmeden kısıtlamaları kaldırmama konusunda uyardıktan sonra Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkesini Birleşmiş Milletler kurumundan ayırma tehditinde bulundu.

"AYRILMA İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ"

Pandemiye karşı alınan önlemlerin gevşetilmesi taraftarı olduğunu sıklıkla vurgulayan Bolsonaro dün gazetecilere yaptığı açıklamalarda, "Size şimdiden söyleyeyim; ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden ayrıldı ve biz de gelecek için bu ihtimalin üzerinde duruyoruz" dedi. Bolsonaro, " Ya Dünya Sağlık Örgütü partizan bir siyasi örgüt olmayı bırakır, ya da biz de ayrılırız" diye konuştu.

TRUMP, DSÖ'DEN AYRILMA KARARI ALDIKLARINI AÇIKLAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, geçen ay DSÖ'nün Çin'in kuklası haline geldiğini söylemiş ve kurumdan ayrılma kararı aldıklarını duyurmuştu. Dünyada en çok Koronavirüs vakası görülen ikinci ülke haline gelen Brezilya'da şu ana kadar 646 bin vaka tespit edildi ve 35 binden fazla ölüm yaşandı.