Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri gevşetmeye başlayan İran'da camilerin ibadete açılmasının ardından vaka sayısı, son iki ayın en yüksek sayısına ulaştı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri vaka sayısındaki düşüş nedeniyle gevşetmeye başlayan İran'da camilerin ibadete açılmasının ardından vaka sayısında büyük bir sıçrama gerçekleşti. İran bugün son iki ayın en yüksek vaka sayısını açıkladı.

SON 24 SATTE 2819 YENİ VAKA

Sputnik'te yer alan hbaere göre Sağlık Bakanlığı, bugün son iki ayın en yüksek vaka sayısını açıklayarak bazı bölgelerde seyrin şiddetlendiği uyarısını yaptı. Bakanlık Sözcüsü Khiyanuş Cihanpur, son 24 saatte ülke çapında 2819 yeni vakanın teyit edildiğini açıkladı. Bu, 2 Nisan'dan beri bir günde açıklanan en büyük vaka sayısı. Böylece İran'da toplam vaka sayısı da 146 bin 668'e çıktı.

HUZİSTAN'DA YENİDEN KIRMIZI BÖLGE UYGULAMASI: EVDE KALMAYA GEÇİLDİ

Sayıların yeniden yükselmesine rağmen hükümet şimdilik sadece Irak'a sınırı olan, güneybatıdaki Huzistan eyaletinde kırmızı alarm ilan edilp tekrar evde kalma uygulamasına geçti.

7 EYALETTE VAKA SAYISI ARTIŞTA: DURUM KRİTİK

Ancak Cihanpur, Razavi Horasan, Doğu ve Batı Azerbaycan, Kürdistan, Kirmenşah, Hürmüzgan ve Mazandaran eyaletlerinde de durumun kritik olduğunu belirtti. İran'da beyaz, sarı ve kırmızı bölge uygulaması mevcut. Beyaz bölgeler tehlikenin en az olduğu yerleri, sarı bölgeler orta tehdit yoğunluğunu, kırmızı bölgeler ise yaygın salgın durumunu gösteriyor.