Çin'in Jilin eyaletindeki Şulan kentinde yeni vakalar tespit edilmesi üzerine ikinci bir dalga olmasından endişe edilerek, şehir karantina altına alındı.

Koronavirüs salgınında birçok ülkede sosyal mesafe ve karantina önlemleri hafifletirken, Asya'da ikinci dalga endişesi yaşanıyor. Evrensel'in aktardığı habere göre, koronavirüs salgınının başladığı Çin'in Kuzey Kore ve Rusya ile sınır olan Jilin eyaletindeki Şulan kentinde yeni vakalar tespit edildi. Şehir karantina altına alınırken, alışveriş için yalnızca 1 kişinin dışarı çıkmasına izin veriliyor.​

TÜM HALKA AÇIK YERLER GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Çin devlet medyası, yetkililerin Şulan'daki spor tesisleri, sinemalar ve kütüphaneler dahil olmak üzere tüm halka açık yerlerin geçici olarak kapatılmasını emrettiğini bildirdi. Bölge halkının olağandışı koşullar dışında evlerinde kalmalarını emrettiğini söyledi. Orta veya lise son sınıf öğrencilerinin çevrimiçi eğitime geri döneceğini açıklanırken tüm toplu taşıma araçları yasaklandı.

VİRÜSÜN KAYNAĞI OLAN KADININ SEYAHAT ETMEDİĞİ BELİRLENDİ

Sulan'da başlayan salgının kaynağının belirlenemediği, salgının kaynağı olarak tespit edilen 45 yaşındaki kadının kent dışında yerleşim ya da seyahat geçmişi olmadığı ifade edildi. Yapılan inceleme sonrasında kadının, denizaşırı ülkelerden ya da diğer kentlerden dönen insanlarla bilinen hiçbir iletişim geçmişine sahip olmadığı açıklandı. Öte yandan dünya genelinde karantinaya alınan ilk şehir olan Vuhan'da hiçbiri ülke dışı kaynaklı olmadığı belirtilen 5 vaka görüldü. Salgının başladığı yer olan Vuhan'da 76 gün süren karantina 8 Nisan'da kaldırılmıştı.