Vuhan ve Şıngzı şehirlerinde meydana gelen kasırga nedeniyle  10 kişi yaşamını yitirdi, 367 kişi de yaralandı. Öte yandan kasırga 27 evde yıkıma, 130 evde de büyük çaplı hasara neden oldu.

Çin'in orta ve doğu bölgelerinde etkili olan kasırga nedeniyle Vuhan ve Şıngzı şehirlerinde 10 kişi hayatını kaybetti, 367 kişi yaralandı. Yetkililer, dün yerel saatle 19.00'da Ciangsu eyaletine bağlı Şıngzı'da, 20.40'ta ise Hubei eyaletinin başkenti Vuhan'da kasırga meydana geldiğini açıkladı.

27 EV YIKILDI, 130 EVDE BÜYÜK ÇAPLI HASAR OLUŞTU

AA'nın aktardığına göre, Vuhan'da hızı saatte 86 kilometreye çıkan kasırga nedeniyle 6 kişi yaşamını yitirdi, 218 kişi de yaralandı. Kasırga nedeniyle Vuhan'da 27 ev yıkılırken, 130 evde büyük çaplı hasar meydana geldi.  Kasırganın vurduğu Vuhan'da elektrik şebekelerinde hasar oluşurken yaklaşık 26 bin 600 haneye elektrik hizmeti verilemiyor. Yetkililer, Şıngzı'yı vuran kasırganın burada 4 kişinin ölümüne, 149 kişinin yaralanmasına yol açtığını duyurdu. Şıngzı'da çok sayıda fabrika hasar görürken, büyük çaplı elektrik kesintileri meydana geldi. Kasırganın vurduğu her iki bölgede de acil durum ekipleri arama kurtarma, enkaz kaldırma, yol açma ve acil yardım çalışmalarına başladı.