Bakü'de düzenlenen 'Zafer Geçidi' töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Azerbaycan'ın topraklarını işgalden kurtarmış olması, mücadelenin bittiği anlamına asla gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 'Zafer Geçidi' töreni düzenlendi. Törende konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Vatan muhaberesinin ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin desteğini hissettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Zafer Geçidi Töreni’ne katılarak, Türkiye ile birliğimizi halklarımıza ve dünyaya gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

“YAŞASIN TÜRKİYE-AZERBAYCAN DOSTLUĞU”

Aliyev, "Ermenistan, Azerbaycan halkına karşı savaş suçu işledi. Toprak bütünlüğümüzü savaş meydanında tekrar kazandık. Ermenistan ordusu diz çöktü ve toprak bütünlüğümüzü, savaş meydanında kazanarak sağladık. Karabağ Azerbaycan'dır ve bugün dünya Karabağ'ın Azerbaycan’ın olduğunu gördü. Yaşasın Türkiye-Azerbaycan dostluğu" diye konuştu.

ERDOĞAN: “HER MECRADA BUNUN HESABINI SORMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Aliyev'in ardından söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Azerbaycan'ın topraklarını işgalden kurtarmış olması, mücadelenin bittiği anlamına asla gelmiyor. Savaş hukuku ağır biçimde ihlal edilmiş, insanlık onuru ayaklar altına alınmıştır. Her mecrada bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur." Erdoğan, "Ermeni yöneticiler halkın kaynaklarını Azerbaycan'ın topraklarını işgal altında tutabilmek için harcamıştır. Dağlık Karabağ'a yıkım, katliam, gözyaşından başka bir şey getirmeyenlerin artık akıllarını başlarına toplaması gerekiyor" diye konuştu.

“ERMENİSTAN HALKI KARABAĞ'DA YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARIRSA…”

Erdoğan, şöyle devam etti: "Batılı emperyalistlerin gaz vermesiyle bir yere varılmayacağı görülmeli, ilişkiler yeniden ele alınmalıdır. Ermenistan halkı Karabağ'da yaşananlardan ders çıkarırsa bu, bölgede yeni dönemin başlangıcı olacaktır. Türkiye ve Azerbaycan sırt sırta verdikleri sürece zorlukları aşmaya, başarıdan başarıya koşmaya devam edecektir.”