Fransa'da Fransa Ulusal Sağlık ve Tıp Araştırmaları Enstitüsü (INSERM) Araştırma Direktörü Camille Locht'un koronavirüs tedavisini Afrika'da yaşayan insanlar üzerinde deneme önerisine eski futbolcu Didier Drogba'dan tepki geldi. Drogba, "Afrika bir test laboratuvarı değildir. Bu alçaltıcı ve ırkçı ifadeleri şiddetle kınıyorum” dedi.

Koronavirüsle mücadelede en fazla kayıp veren ülkelerden biri olan Fransa'da yıllardır devam eden ırkçılık tartışmalarına salgın sürecinde bir yenisi eklendi.

BAKANLIK YETKİLİSİ ONAYLADI

Fransa'da bir televizyon kanalında koronavirüs tedavisine yönelik bir programda konuşan Cochin Hastanesi Yoğun Bakım Servisi Sorumlusu Jean Paul Mira, "AIDS tedavisinde kullanılması planlanan ilaçlar ilk olarak Afrika'daki seks işçileri üzerinde denenmişti. Bence koronavirüse karşı kullanılması planlanan BCG aşısının da ilk olarak burada kullanılmasını sağlayamaz mıyız?" sorusunu sordu. Kanaldaki bir diğer konuk olan Fransa Ulusal Sağlık ve Tıp Araştırmaları Enstitüsü (INSERM) Araştırma Direktörü Camille Locht ise, "Haklısının BCG ile ilgili bir çalışmayı Afrika'da başlatacağız" dedi.

"AFRİKA SİZİN OYUN ALANINIZ DEĞİL"

Locht'un sözleri Fransa'da ve Avrupa'da büyük tepki topladı. Eski futbolcu Didier Drogba, "Bu insanlar sizin deney fareleriniz değil. Bu ırkçılığa son verin. Afrika'daki liderler vatandaşlarını bu tarz saldırılara karşı korumalı" dedi. Samuel Eto'o ise programdaki doktorlara, sosyal medya hesabından, "Afrika sizin oyun alanınız değil" cevabını verdi. Program Fransa'da sosyal medyada en fazla eleştirilen ve tartışılan program oldu.