Dünya Sağlık Örgütü, semptom göstermeyen koronavirüs vakalarının virüs bulaştırmasının nadir olarak görüldüğünü kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs (Covid-19) taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen "asemptomatik" hastalardan virüsün bulaşmasının "çok nadir" olduğunu belirtti. DSÖ'nün Covid-19'a karşı mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove, Cenevre'de yaptığı açıklamada, Covid-19'un nasıl bulaştığıyla ilgili farklı ülkelerden gelen verileri incelediklerini kaydetti. Elde ettikleri verilere göre, Covid-19'un asemptomatik birinden başka birine bulaşmasının çok nadir olduğunu ifade eden Kerkhove, bu konuyla ilgili araştırmaların devam ettiğini söyledi.

"SEMPTOM GÖSTERENLERE DAHA FAZLA ODAKLANILMALI"

Kerkhove, hükümetlerin, Covid-19'un yayılmasını engellemek için semptom gösteren vakalara daha fazla odaklanmaları gerektiğini belirtti. Daha önceki çalışmalarda hastalık belirtisi göstermeyen birinin de Kovid-19'u kolayca yayabileceği ifade edilmişti. ABD’nin koronavirüsle mücadelesindeki önemli isimlerden biri olan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nün direktörü olan Dr. Anthony Fauci, 28 Ocak tarihinde bu konu hakkında şöyle bir açıklama yapmıştı: “Herhangi bir tipte solunum yoluyla bulaşan virüslerin geçmişine baktığımızda, asemptomatik bulaşma hiçbir zaman salgınların itici gücü olmamıştır.”