DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Bu salgın yüz yılda bir yaşanacak bir sağlık krizi" ifadelerini kullandı.

DSÖ, pandeminin uzun sürmesinin beklendiğini belirtti. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Bu salgın yüz yılda bir yaşanacak bir sağlık krizi" ifadelerini kullandı.

"OLASI YORGUNLUK RİSKİ AZALTILMALI"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs (Covid-19) salgınını başladığı günden bugüne değerlendirdi. The Independent'ta yer alan habere göre, Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Komitesi salgının 6 ayını değerlendirmek için toplandı. Toplantının ardından yapılan panelde ülkelerin Covid-19 salgınıyla mücadelesindeki olası yorgunluk riskinin azaltılması gerektiği belirtildi.

"SALGIN UZUN BİR SÜRE DEVAM EDEBİLİR"

Cenevre'de toplanan komite sonrası yapılan açıklamada "DSÖ, Covid-19'un küresel risk seviyesinin oldukça yüksek olduğunu belirledi. Komite, salgının uzun bir süre devam edebileceğinin altını çizdi" ifadeleri yer aldı. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Bu salgın yüz yılda bir yaşanacak bir sağlık krizi ve etkileri gelecek yıllar boyunca sürecek" dedi. Komite, 3 ay sonra yeniden toplanma kararı aldı.