Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs salgınında haftaya vaka sayısının 10 milyonu aşacağını öngörüyor. DSÖ, ayrıca Latin Amerika'da salgının etkisini giderek artırdığını kaydetti ve "Sabit ve korkutucu bir artışla karşılaşıyoruz" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs salgınına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Salgının ilk ayında DSÖ’ye 10 binden az vaka bildirildi. Geçtiğimiz ay ise bildirilen vaka sayısı neredeyse 4 milyona ulaştı" dedi.

"SALGIN SONA ERMEDİ"

Tüm dünyaya yayılan salgına ilişkin Dr. Ghebreyesus, "Önümüzdeki haftada 10 milyon vakaya ulaşacağımızı tahmin ediyoruz" diye konuştu. Dr. Ghebreyesus, salgının sona ermediğini bu verilerin aşı çalışmalarının önemine işaret ettiğini aktardı. Ghebreyesus, "Yayılmayı önlemek ve hayat kurtarmak için sahip olduğumuz tüm kaynaklarla, mümkün olan her şeyi yapmak gibi bir sorumluluğumuz var" dedi.

LATİN AMERİKA'DA SALGIN ETKİSİNİ ARTIRIYOR

DSÖ verilerine göre Aralık 2019'da başlayan koronavirüs salgını şimdiye kadar 216 ülke ve bölgeye yayıldı. DSÖ Acil Durum Program Direktörü Mike Ryan ise Latin Amerika'da etkisini artıran salgına ilişkin bilgilendirme yaptı.

"SABİT VE KORKUTUCU BİR ARTIŞ"

Ryan bölgedeki salgının yoğun olduğunu belirterek, "Özellikle Orta ve Güney Amerika'daki ülkelerde salgın etkili. Sabit ve korkutucu bir artışla karşılaşıyoruz. Birçok ülkede vaka sayısı haftalık yüzde 25-50 artış gösteriyor" dedi.

"ARTIŞ DEVAM EDECEK"

Latin Amerika'da salgının henüz zirve noktasına ulaşmadığını belirten Ryan, “Bu da bölgede vaka ve can kaybı sayısının artış göstermeye devam edeceğine işaret ediyor” değerlendirmesinde bulundu.