Dünya genelinde birçok yerde koronavirüs vakalarının yeniden artmaya başlaması nedeniyle, sokağa çıkma kısıtlamaları ve önlemler yeniden uygulanmaya başladı.

Dünya genelinde birçok ülke ve bölgede koronavirüs vakalarının yeniden artmaya başlamasıyla nedeniyle, sokağa çıkma kısıtlamaları ve önlemler yeniden uygulanmaya başladı. İspanya'nın Katalonya bölgesi ve Hindistan'ın Bihar eyaleti de yeniden kısıtlamaların getirildiği son iki bölge oldu. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Katalonya'nın kuzey doğusundaki Lleida şehrinde 160 bin kişi, 14 gün boyunca evlerinde kendilerini karantinaya alacak. Mecburi olmayan işler dışında şehir halkının evden çıkması yasak. Bihar'da da sokağa çıkma kısıtlamaları 16 gün için getirildi. Uygulama 16 Temmuz'da başlayacak.

İRAN'DA DA KISITLAMALAR GERİ GETİRİLDİ

İran'ın başkenti Tahran’da da aralarında okullar, kütüphaneler, düğün salonları, camiler, sinemalar ve müzelerin de bulunduğu çok sayıda mekan bir haftalığına kapatılacak. Son birkaç haftadır vakaların ve önlemlerin arttığı bölge ve şehirler: -ABD'nin Kaliforniya eyaleti-Hindistan'ın güneyindeki Bangalore şehri-İran'ın başkenti Tahran-Hong Kong-Fas'ın kuzeyindeki Tangiers şehri -Kolombiya'nın başkenti Bogota-Avustralya'nın en büyük ikinci şehri Melbourne Article share tools