Ekvador'un koronavirüs nedeniyle karantina altında olan kenti  Guayaquil'de yetkililer, bir hafta içinde evlerden 500 ölü topladı. Tabut yetersizliği nedeniyle karton tabutla gömülen ölüler, görevli yetersizliği nedeniyle yakınları tarafından defnedildi.

Güney Amerika'da ülkesi Ekvador'da karantina altındaki bir kentten bir hafta içinde 500 ölü toplandı. Ordu ve hükümet tarafından kentteki krizi yönetmek için kurulan Ortak Görev Gücü'nün Jorge Wated, durumun ciddiyetinin henüz kavranamadığını söyledi.

KARTON TABUTLA GÖMÜLDÜLER

Koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan kentte 23 Mart'tan bu yana 1300 ölü çıktığını belirten Wated, bu ölümlerin kaçının koronavirüs nedeniyle yaşandığını bilmediklerini belirtti. Kentin bu denli ağır bir ölüm oranına hazırlıklı olmadığını söyleyen Wated, "Kentte ölülerimizi gömecek tabut kalmadı. Poşetle mezara atılmalarındansa karton tabutlarla gömmeyi daha doğru bulduk. İnsanlar buradaki durumun ciddiyetini kavramış değil. Eskiden ölüleri biz gömüyorduk. Görevli yetersizliğinden ötürü artık ölüler yakınları tarafından gömülüyor" dedi.

İKİ YENİ MEZARLIK YAPILACAK

Guayaquil Belediye Başkanı Cynthia Viteri kentte görülen ölümler nedeniyle iki yeni mezarlık yapacaklarını açıkladı. Ekvador'da Guyas eyaleti salgının merkez üssü olarak nitelendiriliyor. Ülkedeki verilerin sağlıklı olmaması dolayısıyla Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı koronavirüs sayılarında Ekvador'a ait bilgi bulunmuyor. Fakat daha önce hükümet, 191 kişinin hayatını kaybettiğini 3747 kişinin de salgına yakalandığını duyurmuştu. Guayaquil'de yaşanan ölümler eklendiğinde ülkedeki tablonun daha kötü olduğu anlaşılıyor.