Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le Dağlık Karabağ’daki gerginlik konusuna ilişkin görüştü. Paşinyan'ın Türkiye’nin ‘bölgedeki saldırgan politikasına engel olma' çağrısı yaptığı ifade edildi.

Azerbaycan-Ermenistan çatışması sürerken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’le Dağlık Karabağ’daki gerginlik konusunda bir telefon görüşmesi yaptı. Paşinyan'ın, Türkiye’nin ‘bölgedeki saldırgan politikasına’ engel olma çağrısında bulunduğu belirtildi.

"BÖLGEDE GÖRÜLMEMİŞ DÜZEYDE BİR AKTİFLİK GÖSTERİYOR"

Sputnik'te yer alan habere göre Paşinyan, Temmuz'da gerginliğin tırmanmaya başlamasından beri, Türkiye’nin bölgede görülmemiş düzeyde bir aktiflik gösterdiğini ifade etti. Paşinyan, Merkel’e Türkiye’nin 'saldırgan ve yıkıcı eylemlerinin engellenmesinin' yanı sıra bölgede duruma müdahil olmasının önüne geçilmesi için her türlü çabayı göstermeleri çağrısında bulundu.

"BARIŞÇIL ÇÖZÜMDEN BAŞKA ALTERNATİF YOK"

Bölgede gerginleşen durumla ilgili derin endişelerini belirten Merkel'in, Karabağ sorununun barışçıl yolla çözümünden başka alternatif olmadığını ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu çerçevesinde barış sürecine geri dönülmesi gerektiğini söylediği aktarıldı. https://twitter.com/armgov/status/1310666969461465091