Ermenistan Dışişleri Bakanı Zograb Mnatsakanyan, Türkiye'nin 'Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'de yaptığı gibi Güney Kafkasya bölgesini istikrarsızlaştırmaya çalıştığını' belirtti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zograb Mnatsakanyan, Azerbaycan ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu. Mnatsakanyan, Ermeni Şant televizyonuna açıklamasında, Ermenistan-Azerbaycan sırında yaşanan gerilim bağlamındaki Türkiye'nin eylemlerinin 'yıkıcı ve istikrarlaştırıcı politikasının' yeni bir kanıtı olduğunu ifade ederek, "Bu politikanın bazı tezahürleri diğer bölgelerde, Doğu Akdeniz, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da görülüyor" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BÖLGEDEKİ TÜM HIRSLARINA KARŞI KOYACAĞIZ"

Sputnik'in haberine göre Türkiye'nin, Ermenistan-Azerbaycan sınırında gerilimin başladığı 12 Temmuz'dan bu yana yaptığı açıklamalar ve başvurduğu eylemlerin amacının, 'bu politikasını Güney Kafkasya'ya yansıtmak' olduğunu dile getiren Mnatsakanyan, "Bu bizim için son derece kabul edilemez. Buna karşı mücadele ettik ve bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin bölgedeki tüm hırslarına karşı koyacağız. Bu anlamda, ulusal ve uluslararası formatlarda elimizdeki tüm araçları kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN ORTAK TATBİKATINI DA DEĞERLENDİRDİ

Ayrıca Türk uzmanların Avrupa'da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması (SFE) kapsamındaki denetim için Ermenistan'a gelmesine izin vermeme kararını değerlendiren Mnatsakanyan, bunun, Türkiye ve Azerbaycan'ın son ortak tatbikatına uygun cevap olduğunu savunarak şunları söyledi: "SFE ve Viyana Anlaşması kapsamındaki askeri denetim, kendi içinde çok önemli bir araç içermekte. Bu, karşılıklı güven ortamının oluşması ve güvenlik çıkarlarının karşılıklı olarak dikkate alınması için bir araç. Türkiye’nin yaptıkları ise elbette bu karşılıklı saygının tezahürü değil"