Lübnan’da haber sunuculuğu yapan Ermeni kökenli gazeteci Neshan Der Haroutunian, Türkiye taraftarı gruplar tarafından sosyal medyada saldırıya ve göçmen karşıtı hakaretlere maruz kaldı.

Lübnan’da haber sunuculuğu yapan Ermeni kökenli gazeteci Neshan Der Haroutunian, Türkiye taraftarı gruplar tarafından ırkçı hakaretlere maruz kaldı. Sosyal medyada saldırıya uğrayan haber sunucusuna ayrıca göçmen karşıtı hakaretlerde de bulunuldu.

WHATSAPP’DA YAŞANAN BİR PROGRAM ESNASINDA YAŞANDI

Sako Arian’ın aktardığına göre, Neshan Der Haroutunian’ın Wahtsapp üzerinden gerçekleştirdiği programda kendini Lübnanlı olarak tanıtan bir kişi Haroutunian’ı “yabancı” ve “göçmen” olmakla itham etti. Programın ardından Lübnan dışında yaşayan birçok provokatör, Ermenilere karşı ırkçı ithamlarda bulundu ve soykırım aleyhtarlığı yaptı. Provokatörler ayrıca AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Osmanlı destekçileri olduklarını belirtti. Ünlü sunucu uzun süredir ölüm tehditleri alıyordu.

PROVOKATÖRLER TÜRK BAYRAKLARI İLE YÜRÜŞ DÜZENLEDİ

Sosyal medyada yayınlanan videolarda, olayların ardından provokatörlerin Türkiye bayrakları ile kutuplaştırıcı bir yürüyüş düzenledikleri ve bu grupların Ermenilere karşı ırkçı ithamlarda bulunduğu görülüyor. Sokaklarda yürüyüş düzenleyen provokatörler Sako Arian’a göre, Ankara’nın Lübnan’da kurmaya çalıştığı bir Türk lobisinin çalışması. Arian, Sünni Arap dünyasının olaylara tepkisiz kaldığını belirterek, Suriye ve Libya’nın ardından, Türkiye’nin Lübnan’ın kuzeyinde bir lobi kurmayı hedeflediğini ifade ediyor. Buna ek olarak Armenofobik saldırıların Lübnan’daki Sünni toplum tarafından gerçekleştiğini de belirten Arian, Ermeni basketbol kulübü Homenetmen’in Riyadi spor kulübü ile gerçekleştirdiği karşılaşmalarda provokatörlerin Türk bayrakları ile provokasyona yol açtıklarının da altını çiziyor.