Lübnan’da Facebook üzerinden satışa çıkarılan Nijeryalı bir kadın, verilen reklamla ilişkili olduğundan şüphelenilen bir kişinin gözaltına alınmasından sonra kurtarıldı.

BBC’ye konuşan Diyaspora’daki Nijeryalılar Komisyonu Başkanı Dabiri-Erewa, 30 yaşındaki kadının Lübnanlı yetkililer tarafından kurtarıldığını ve Nijerya’nın Beyrut Büyükelçiliği’nde güvende olduğunu söyledi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLE FAİL BULUNDU

Dabiri-Erawa, kadının nasıl kurtarıldığına ilişkin ayrıntı paylaşmadı ama kadının bulunmasında koronavirüs nedeniyle Lübnan’da uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının yardımcı olduğunu ifade etti.

FACEBOOK'TA 1000 DOLARA SATIŞA ÇIKARILDI

Nijeryalı ev işçisini Facebook’ta 1000 dolara satılığa çıkardığından şüphelenilen bir kişi geçen hafta gözaltına alınmıştı. Facebook’taki reklamın görüntüsü sosyal medyada çok ses getirmişti. Reklamda Nijeryalı kadının pasaportunun da bir kopyası paylaşıldı.

KADINLAR KAÇAKÇILAR TARAFINDAN KULLANILIYOR

Birleşmiş Milletler, Nijerya ve diğer Afrika ülkelerinden binlere kadının her yıl insan kaçakçıları tarafından kullanıldığı uyarısını yapıyor. Çoğu Avrupa ve Asya’da iş fırsatları sözü verilerek kandırılıyor ama genellikle de ev işçisi ve seks işçisi olmaya zorlandılar.