Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hebdo'nun eski ofisinin yakınında bıçaklı saldırı oldu.

Fransa Başbakanı Jean Castex yaşanan saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. T24'ün haberine göre Castex'in duyurduğu, Paris'te yaşanan saldırıda 2 kişi olduğu belirtilen saldırganlar 4 kişiyi bıçaklayıp kaçtı.

3 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Yaralılardan 3 kişinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polis, saldırının gerçekleştiği bölge etrafında güvenlik koridoru oluşturdu. Saldırganların kaçtığı belirtildi. Kaçan saldırganlara dair arayış sürerken polis, kıyafetlerinde kan bulunan ve kaçtığı tespit edilen bir şüpheliyi gözaltına aldı. Başbakan Castex, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Charlie Hebdo dergisinin eski yerinin yakınında bir bıçaklı saldırı gerçekleşti. İçişleri Bakanı Darmanin ile son durum hakkında görüşme yapmak için Beauvau meydanına gidiyorum" yazdı.

NE OLMUŞTU?

Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo, 5 yıl önce yayımlanan Hz. Muhammed karikatürlerinin ardından saldırıya uğramış ve 12 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıya ilişkin dava bu ay görülmeye başlamıştı. Charlie Hebdo, davanın başlayacağı günden önce özel bir sayı yayımlayarak 5 yıl önceki karikatürleri yeniden yayımlamıştı. Fransa medyası, Charlie Hebdo'nun özel sayıdan bu yana ölüm tehditleri aldığını belirterek, ifade özgürlüğünü savunmak için kampanya başlatmıştı.