Uluslararası hacker grubu Anonymous, Erdoğan'ın George Floyd'un öldürülmesini 'ırkçı saldırı' vurgusuyla kınadığı mesajlarına Berkin Elvan örneğini göstererek tepki gösterdi.

Anonymous, Erdoğan'ın 29 Mayıs'ta attığı, "ABD’nin Minneapolis kentinde George Floyd’un işkence sonucu ölümüne sebep olan ırkçı, faşizan yaklaşım, hepimizi derinden üzdüğü gibi aslında tüm dünyada karşısında durduğumuz haksız ve adaletsiz düzenin de en acı tezahürlerinden biri olmuştur" tweetini alıntılayarak tepki gösteren Anonymous, şunları yazdı: "Polis şiddeti sonucu 2014'te İstanbul'da Berkin Elvan'ı ölümüne götüren faşist yaklaşım, Türkiye'nin demokrasiden çok uzak olduğunu göstermekle kalmıyor, aynı zamanda gücü elinde tutmak için her şeyi yapan bir otokratik lidere sahip olduğunu gösteriyor. Buna kendi vatandaşlarını öldürmek de dahil."

Anonymous, ikinci tweetinde ise Erdoğan'ın aynı gün yazdığı ikinci tweet olan "Bizlere yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi öğreten İslam medeniyetinin bir ferdi olarak, bu insanlık dışı zihniyeti lanetliyorum. Türkiye, dünyanın neresinde, hangi bahaneyle ve hangi şekilde olursa olsun, insanlığa yöneltilen saldırıların hep karşısındadır" tweetini alıntılayarak şu tepkiyi gösterdi: "'Bu insanlık dışı zihniyeti kınıyorum' Korumalarınız, sizi protesto eden ABD vatandaşlarına saldırdı. Batıyla sıcak ilişkiler içinde olan bir otokratik lider olma konusunda siz yeni dönemin standartlarını yazdınız."

BARACK OBAMA VE DONALD TRUMP'A DA TEPKİ

Anonymous, ilerleyen dakikalarda Barack Obama ve Donald Trump'ı da alıntılayarak bu liderlere tepki gösterdi. Grup önce, Obama'nın konuyla ilgili yazdığı bir makaleyi alıntıladı ve şunları yazdı: "Mike Brown'ı, Snowden'ı, Manning'i, Wikileaks'i, insansız hava araçları savaşını unutmadık. Saymaya devam edelim mi? Gözetim devletini Tıpkı Trump gibi büyüttünüz. Tek farkınız: Ana akım medya sizi seviyordu."

TRUMP'IN 2014'TEKİ TWEETİ

Grup, Donald Trump'ın ise 2014'te, yani göreve gelmeden 2 yıl önce attığı bir tweeti alıntılayarak şunları yazdı: "Her durum için bir tweet vardır." Trump'ın alıntıladıkları 2014 yılındaki tweetinde ise şunlar yazılıydı: "Ülkemiz tamamen kırılmış durumda ve Washington'daki zayıf yönetimimiz yüzünden Ferguson'da olduğu gibi yağma ve ayaklanmaları başka yerlerde de bekleyebilirsiniz."