Libya'da Hafter, Türk güçlerine yönelik tehdit açıklaması yaptı. Hafter'in bu açıklamasına Türkiye'den "karşılık veririz" açıklaması geldi.

Bloomberg haber ajansı, Libya'da Rusya tarafından desteklenen General Halife Hafter güçlerinin ülkedeki Türk hedeflerine karşı "görülmedik şiddette" hava saldırıları başlatma tehdidinde bulunduğunu duyurdu. Bu açıklamaya Türkiye'den cevap geldi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

BBC'nin haberine göre Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Libya'daki 'Türk çıkarlarının hedef alınması durumunda Hafter unsurlarının meşru hedef olarak görüleceği' belirtildi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy, "Hafter'e bağlı unsurların son dönemde sahada yaşadığı kayıpların hezeyanın bir yansıması olan bu açıklama, darbeci Hafter'in ve destekçilerinin Libya'daki ihtilafı tırmandırma niyetinde olduklarının en açık göstergesidir" dedi.

TÜRK KUVVETLERİ İÇİN BİLDİRİ YAYIMLANDI

Hafter'e bağlı hava kuvvetlerinden sorumlu Sakr Curuşi'nin adına yayımlanan bir bildiride, "Önümüzdeki saatlerde Libya tarihinde en büyük hava harekâtını göreceksiniz. Tüm Türk hedefleri ve çıkarları savaş uçaklarımızın meşru hedefleridir. Sivilleri bunlardan uzak durmaya çağırıyoruz" denildi.

BİR AÇIKLAMA DA İBRAHİM KALIN'DAN GELDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Temsilciliklerimiz ile çıkarlarımızın hedef alınması halinde, Hafter unsurlarını meşru hedef olarak telakki edeceğimiz bildiriyor ve her türlü saldırıya karşı en sert şekilde karşılık vereceğimizi vurguluyoruz" dedi. Kalın, Türkiye'nin bu tür tehditlere boyun eğmeyeceğini de sözlerine ekledi.