Dünya'nın en kalabalık 2. nüfusuna sahip Hindistan da koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Hindistan'da tedbirler her ne kadar üst safhaya yükseltilse de salgın ve hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Hindistan'da toplam 152 kişi salgına yakalanırken 3 kişi hayatını kaybetti.

Her ülke gibi Hindistan'da başka ülkelerde kalan vatandaşlarını ülkelerine geri getirmek istiyor. Hindistan, İran'da tahliye edilmeden önce ülkede sıkışmış 1.200 vatandaşını test etmek için İran'da bir laboratuvar kurdu. İran'da mahsur kalanlar çoğunlukla öğrenci ve hacıydı. Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi'nden dört bilim insanı, insanlar 4 Mart 2020'de Hindistan'a doğru uçağa binmeden önce zorunlu testleri kolaylaştırmak için ekipman ve kitleriyle İran'ın başkenti Tahran'a ulaştı. İran'dan Hindistan'a dönen 4. parti 16 Martta Hindistan'a geldi 52 öğrenci ve 1 öğretmen vardı.

ÇİN VE JAPONYA'DAN 881 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Hindistan, Çin ve Japonya'dan partiler halinde 881 kişiyi tahliye etti.

FARKLI ÜLKELERDEN TAHLİYELER

Hint hükümeti şimdiye kadar COVID-19'dan etlilenen ülkelerden 948 yolcu tahliye etti. Bunlardan 900'ü Hint vatandaşı ve 48'i Maldivler, Myanmar, Bangladeş, Çin, ABD, Madagaskar , Sri Lanka, Nepal, Güney Afrika ve Peru gibi farklı yerlerden geliyor.

HİNDİSTAN'DAN MALDİVLER'E İLAÇ YARDIMI

Hindistan , 13 Martta 2020'de Hint Okyanusu takımadalarındaki yetkililere koronavirüsün yayılmasını önlemek için 14 kişilik sağlık ekibi ve ilaç gönderimi yaptı. Pulmonologlar, anestezistler, doktorlar ve laboratuvar teknisyenlerinden oluşan tıbbi yardım ekibi, gelişen durum ile başa çıkmak için Maldivler'deki sağlık yetkilileri ile çalışmaya gönderildi. Hindistan Maldiv halkı için ihracatlarının geçiçi olarak yasaklamasına rağmen gerekli ilaçları da gönderecek. Bu hareketler Hindistan'ın 'İlk Önce Mahalle' politikası görüşüyle yapılmıştır. Hindistan'da toplam 152 vaka var. Şu ana kadar belirlenen 3 tane ölüm var 1 kişi Delhi'de 1 kişi Maharastra'da 1 Kişi Karnataka'da olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti. 152 vaka 130 hastanede yoğun bakımda tutuluyor bunlardan 14 kişi iyileşirken 3 kişi ise hayatını kaybetti.

HİNDİSTAN'NIN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN İSTEK

Hindistan'ın Türkiye Büyükelçiliği'nde çalışan bir diplomat şöyle dedi, "Hindistan'da şeffaflık var ve devlet düzeyinde izleme yapılıyor. Dolayısıyla insanlar bilinçli ve farkındalar. Yayılmayı ve salgını önlemek için burada buna ihtiyacımız var. İnsanlar Türkiye'de enfekte kişilerin nerede olduğunu bilmiyorlar. Detaylı bir bilgimiz yok."