Hindistan'ın Andra Pradesh eyaletinde, kaynağı belirlenemeyen 'gizemli' bir hastalık nedeniyle 300 kişi hastaneye kaldırıldı.

Hindistan'ın güneydoğusundaki Andra Pradesh eyaletinde bulunan Eluru kentinde hafta sonu 'henüz belirlenemeyen bir hastalıktan dolayı' 300 kişinin hastaneye kaldırıldığı aktarıldı. Yetkililer, hastalığın tespitiyle ilgili inceleme başlattıklarını kaydetti.

"TİTREYEREK KRİZE GİRENLER OLDU"

Sözcü'nün aktardığı habere göre, hastaneye başvuranların koronavirüs testlerinin negatif çıktığı ifade edilirken, belirtiler arasında mide bulantısı, bilinç kaybı ve göz yanması olduğu bildirildi. Eluru Devlet Hastanesi'nden bir yetkili The Indian Express gazetesine yaptığı açıklamada, "Başta çocuklar olmak üzere, kendilerini iyi hissetmediklerini söyleyerek hastaneye gelenler gözlerinde yanma olduğunu belirttikten sonra aniden kusmaya başladı ve bazıları titreyerek krize girdi" ifadelerini kullandı. Hastaneye gelenlerin büyük bir bölümü daha sonra taburcu edildi. Yetkililer, ilk etapta şikayetlerin şebeke suyundan ya da hava kirliliğinden kaynaklandığından şüphelendiklerini ancak yapılan ilk incelemelerde hastalığın nedeninin bu iki etkenden olmadığının anlaşıldığını söyledi.

KAYNAĞI KİRLİ ŞEBEKE SUYU OLABİLİR

Hastalardan kan örneklerinin alındığını ve laboratuvara gönderildiğini açıklayan Andra Pradesh eyaletinin Sağlık Bakanı Kali Krishna Srivinas, şöyle konuştu: "Yetkililerin hastaneye başvuran kişilerin yaşadıkları bölgelerde yaptıkları incelemenin ardından şebeke suyunun kirlenmesi ve hava kirliliği gibi etkenleri saf dışı bıraktık. Bu, gizemli bir hastalık ve neden kaynaklandığını laboratuvar incelemesinin ardından anlayabileceğiz." Muhalefetteki Telugu Desam Partisi, olayla ilgili soruşturma açılmasını talep etti ve şebeke suyunun kirlenmiş olabileceğini öne sürdü.